Sokszor direkt és sokszor véletlenül alakul úgy, hogy több tölteléket készítek és lefagyasztom. A következő ételnél csak reggel kiveszem a fagyasztóból és mire hazaérek munkából, sokkal előrébb vagyok és már készíthetem is a vacsorát. Mindenkinek ajánlom ezt a műveletet, mert megkönnyíthetjük életünket.
A töltelék receptje pl ITT is megtalálható.
Töltelék – bacon szalonna – burgonya
A tölteléket elkészítjük. Az se baj, ha egy nappal előbb, ahogy időnk engedi. A burgonyákat előfőzzük. Nem kell teljesen omlósra, hogy szépen lehessen szeletelni, úgy is megy még a sütőbe. A burgonyákat meghámozzuk és egy sütőtálba helyezünk egy réteget. Én most kivételesen hosszanti irányba vágtam fel őket, hogy jobban befedje a tál alját. Majd jöhet rá a darált hús, burgonya, darált hús……, ahogy alapanyagunk engedi. A végén darált hús és a tetejére baconszalonna csíkok. Fedjük be (fedő vagy alufólia), majd tegyük fél órára sütőbe, majd tető nélkül süssük készre, szalonnát ropogósra. Savanyúval tálaljuk.
2010. dec. 10.
Darált hússal rakott burgonya
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Nagy munkában vagyok! Így jól jönne nekünk ebédre!:D
Nagyon jól néz ki!:)
Elfogadnám én is ebédre!:-)
Szuperjól néz ki!
Ezt meg fogom főzni én is! Gyors és nagyon guszta!
Fincsi lehetett! :)
Nagyon guszta!! Gyorsan elkésül és biztosan isteni finom.:)
Nálam lesz is valamelyik napon:) Finom!
nyersen tetted belel a darált húst, vagy pörkölt alapnak megcsináltad előtte? vagy ez benne van és én nem láttam? :))))
Fincsi!!!! Elfogadnam ma ebedre!!!!
Mindnekinek köszönöm
Dió, a szövegben az ITT található recept alatt van a darált hús elkészítésének menete :)
És meg van főzve
Mekkora ötlet lefagyasztani. Finom lehetett!
Megjegyzés küldése