2010. dec. 10.

Darált hússal rakott burgonya

Sokszor direkt és sokszor véletlenül alakul úgy, hogy több tölteléket készítek és lefagyasztom. A következő ételnél csak reggel kiveszem a fagyasztóból és mire hazaérek munkából, sokkal előrébb vagyok és már készíthetem is a vacsorát. Mindenkinek ajánlom ezt a műveletet, mert megkönnyíthetjük életünket.
A töltelék receptje pl
ITT is megtalálható.

Töltelék – bacon szalonna – burgonya

A tölteléket elkészítjük. Az se baj, ha egy nappal előbb, ahogy időnk engedi. A burgonyákat előfőzzük. Nem kell teljesen omlósra, hogy szépen lehessen szeletelni, úgy is megy még a sütőbe. A burgonyákat meghámozzuk és egy sütőtálba helyezünk egy réteget. Én most kivételesen hosszanti irányba vágtam fel őket, hogy jobban befedje a tál alját. Majd jöhet rá a darált hús, burgonya, darált hús……, ahogy alapanyagunk engedi. A végén darált hús és a tetejére baconszalonna csíkok. Fedjük be (fedő vagy alufólia), majd tegyük fél órára sütőbe, majd tető nélkül süssük készre, szalonnát ropogósra. Savanyúval tálaljuk.

11 megjegyzés:

Maryenne írta...

Nagy munkában vagyok! Így jól jönne nekünk ebédre!:D
Nagyon jól néz ki!:)

Nelli írta...

Elfogadnám én is ebédre!:-)

Erinacea írta...

Szuperjól néz ki!

Évi,Miki,Tomibaba írta...

Ezt meg fogom főzni én is! Gyors és nagyon guszta!

Ami írta...

Fincsi lehetett! :)

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Gyorsan elkésül és biztosan isteni finom.:)

trinity írta...

Nálam lesz is valamelyik napon:) Finom!

Dió Bisztró írta...

nyersen tetted belel a darált húst, vagy pörkölt alapnak megcsináltad előtte? vagy ez benne van és én nem láttam? :))))

Reka írta...

Fincsi!!!! Elfogadnam ma ebedre!!!!

Bianka írta...

Mindnekinek köszönöm

Dió, a szövegben az ITT található recept alatt van a darált hús elkészítésének menete :)
És meg van főzve

Dia írta...

Mekkora ötlet lefagyasztani. Finom lehetett!