Azt hiszem Ottis, a palacsintás bejegyzésével elindított egy lavinát. És milyen jól is tette. Leírása alapján még nem sütötte én viszont még enni sem ettem. Így ilyen-olyan téren is újdonság számomra. Nagyon finom, mi magyarosan ettük lekvárral. Látványra olyan, mint egy kelt palacsinta, állagra inkább piskóta feelingje van. Érdemes kipróbálni. Sütése talán könnyebb is mint a simáé, hiszen egyáltalán nem tapad le.
10 dkg vaj – 40 dkg liszt – 1 evőkanál cukor – 1 csipet só – 2 vaníliás cukor – 2 db. sütőpor – 6 dl tej – 2 tojás
A tojásokat csomómentesen elkeverjük a cukrokkal, sóval, tejjel majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, lisztet és sütőport. Egy nagyon sűrű masszát kapunk.
Egy tapadásmentes vagy hagyományos serpenyőt egy csepp olajjal felforrósítunk, majd egy kisebb merőkanálnyi adagot öntünk bele. Elterítjük a masszát, úgy hogy a serpenyőt körkörös mozdulatokkal mozgatjuk egy kicsit döntve. Nem kell teljesen a széléig, hiszen nem is lehet, meg vastagnak is kell lennie. Sütés közben, ha szükséges lejjebb vehetjük a hőfokot. Majd óvatosan fordítsuk meg. Lehet amerikai módra sósan vagy szirupokkal, de lehet lekvárral, gyümölcsökkel is fogyasztani. Mindenki ízlése szerint.
10 dkg vaj – 40 dkg liszt – 1 evőkanál cukor – 1 csipet só – 2 vaníliás cukor – 2 db. sütőpor – 6 dl tej – 2 tojás
A tojásokat csomómentesen elkeverjük a cukrokkal, sóval, tejjel majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, lisztet és sütőport. Egy nagyon sűrű masszát kapunk.
Egy tapadásmentes vagy hagyományos serpenyőt egy csepp olajjal felforrósítunk, majd egy kisebb merőkanálnyi adagot öntünk bele. Elterítjük a masszát, úgy hogy a serpenyőt körkörös mozdulatokkal mozgatjuk egy kicsit döntve. Nem kell teljesen a széléig, hiszen nem is lehet, meg vastagnak is kell lennie. Sütés közben, ha szükséges lejjebb vehetjük a hőfokot. Majd óvatosan fordítsuk meg. Lehet amerikai módra sósan vagy szirupokkal, de lehet lekvárral, gyümölcsökkel is fogyasztani. Mindenki ízlése szerint.
14 megjegyzés:
Ügyes vagy Bianka! Szépek lettek a palacsinták, és a fotók is.
Mondjuk én még mindig a magyaros palacsintáért rajongok :)
Igazán szépek lettek!
Egyébként mi is lekvárral szoktuk enni. Úgy az "igazi"! :)
Hoztam kávét, vinnék palacsintát, mehet a bolt?:)
Köszönöm Lányok!
Szepy, hogy ne, már küldtem is a palacsintákat
Nyammmmi :) Nagyon jól néznek ki!!!
Én az egészséges változatnál(zabkorpa és társai) is meglepődtem, hogy egyáltalán nem tapadnak :) Tudnak valamit ezek a kényelmes amerikaiak :D
Olyan lavina indult, mint a barackos gombóccal. :-)
Nekem is nagyon tetszik. Nagyon jól néz ki a képeiden.
Ó de kis guszták!
Csorog a nyálam, nagyon finom lehet,nagyon guszta:))
Guszta nagyon, én almát reszeltem bele, úgy se rossz!:-))
Nagyon guszta!!! Még én sem sütöttem eddig, na de most elérkezettnek látom az időt.:))) Viszont addig kérhetnék legalább egy falatkát??:)
Köszönöm Lányok
ebbol a mennyisegu osszetevobol hany darab palacsinta lett?
Oximoron kb 12-13, ha nem készíted nagyra. Mert nem kell hagyományos palacsinta méretűre.
Üdv nálam :)
Ezt feltétlenül kipróbálom! Készítek hozzá rumos-szilvamártást,és adok hozzá egy gombóc vanília fagyit (úhhh...már most látom, a diétának lőttek... :) ) Kíváncsi vagyok milyen lesz! :)Köszi a receptet! Mézigörl (Orsi)
Megjegyzés küldése