Nos, ez az a recept, amivel nagyot szívtam. Egy újságból szedtem, de az abban leírtak alapján nem jött össze, így egy kis ráhatással és változtatással igazán finom ehető fánk lett belőle.
Az volt a baj, hogy a recept túl kevés tejet írt, lisztet sem tett hozzá, valamint iszonyú kevés adag lett volna belőle. Nos, ettől a rizsem leégett (korrigáltam :D ), a lisztmentesség miatt a fánk sütés közben szétesett. És íme, a rekonstruált recept, ami hirtelen bejött, vagy csak szerencsém volt és legközelebb már nem :))).
4 dl tej vagy több – 10 dkg rizs – csipet só – 1 evőkanál vaj – 5 dkg cukor – 1 van. cukor – 2 tojás – 250 g tehéntúró – olaj – mokkáskanál szódabikarbóna – 4 kanál liszt
A rizset a tejben, csipet sóval készre főzzük. Az a jó, ha beszívja a tejet. Ne izguljunk be is fogja talán még pótolni is kell, hogy ne égjen le. Keverjük hozzá a cukrokat, valamint a puha vajat. Hagyjuk kihűlni, majd jöhet a túró, tojás, szódabikarbóna és négy kanál liszt. Keverjük el és pihentessük vagy negyed órát. Enyhén vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk és forró olajban süssük készre. Sütés közben használjunk fedőt, hogy lassabban süljenek, ne maradjanak nyersek. És igen nem bírtam magammal, hogy milyen is lehet a lekvárom, így kibontottunk egy kisebb üveggel, amivel a végén egy nagyon jót nyalakodtunk.
Az volt a baj, hogy a recept túl kevés tejet írt, lisztet sem tett hozzá, valamint iszonyú kevés adag lett volna belőle. Nos, ettől a rizsem leégett (korrigáltam :D ), a lisztmentesség miatt a fánk sütés közben szétesett. És íme, a rekonstruált recept, ami hirtelen bejött, vagy csak szerencsém volt és legközelebb már nem :))).
4 dl tej vagy több – 10 dkg rizs – csipet só – 1 evőkanál vaj – 5 dkg cukor – 1 van. cukor – 2 tojás – 250 g tehéntúró – olaj – mokkáskanál szódabikarbóna – 4 kanál liszt
A rizset a tejben, csipet sóval készre főzzük. Az a jó, ha beszívja a tejet. Ne izguljunk be is fogja talán még pótolni is kell, hogy ne égjen le. Keverjük hozzá a cukrokat, valamint a puha vajat. Hagyjuk kihűlni, majd jöhet a túró, tojás, szódabikarbóna és négy kanál liszt. Keverjük el és pihentessük vagy negyed órát. Enyhén vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk és forró olajban süssük készre. Sütés közben használjunk fedőt, hogy lassabban süljenek, ne maradjanak nyersek. És igen nem bírtam magammal, hogy milyen is lehet a lekvárom, így kibontottunk egy kisebb üveggel, amivel a végén egy nagyon jót nyalakodtunk.
17 megjegyzés:
Milyen kis guszta! Mindmegenném :)
Nagyon helyesek lettek!
Kérek szépen!:)
A jó háziasszony korrigál!:) Nagyon szépek lettek!
Hmmm, jöhetek?!!
Az bosszantó ha megjelenik egy recept és használhatatlan. Reklamálj. Bár már késő.
De ügyes voltál szép kis gömböceid lettek !
Köszönöm lányok!
Nagyon ügyes vagy, hogy tudtad korrigálni a rossz receptet!
Szívesen megkóstolnám, mert biztos fincsi a házi meggylekvárral.
Nagyon szépek lettek, ügyesen megmentetted. Megint egy recept, amit nem próbáltak ki, mielőtt publikálták.
Jól néz ki nagyon!Én is szívtam már úgy hogy a folyóiratban olyan csodásan mutatott, de amikor készítettem kreatívnak kellett lenni közben .-)
A Vidék Ízében olvastad az eredeti receptet? Mert ha igen, akkor azt ki sem próbálom. Csak a Tiédet :)
Köszönöm
Névtelen igen abból olvastam :), de az enyém is hirtelen felindulásból elkövetett javítás, lehet, hogy másodjára már nem jönne össze. Mondjuk tuti jobb, mint a lisztnélküliség :)
Nagyon talalekony vagy, ugyes kis fankot varazsoltal :-)))).
Nagyon guszta!!! Istenien néznek ki, főleg azok a lekvárosak kacsingatnak felém.:)
Irtó édesek lettek!! Ügyes vagy, bosszantó lehetett az elírás, de a végeredmény annál szebb!!
Köszönöm lányok, nagyon kedvesek vagytok
Szia ! Ilyent még nem ettem, meg fogom próbálni köszi a receptet. További jó főzőcskét:) üdv:)
Megjegyzés küldése