2010. jan. 30.

Reggeli Kávé :)

Szepyke, indított egy játékot és nagyon kedvesnek, jópofának tartottam, majd folyamatosan olvasva láttam, hogy sokan csatlakoztak. Mondom miért ne!?
Ennek hatására vettem a bátorságot és bemutatom a reggeli szertatásom.
Ne számítsatok valami „was ist das-ra ”, mert nem vagyok kávé ízét és zamatát kiélvező típus. Nem tudok órákig felette ücsörögni és élvezni az illatokat. Ne értsétek félre, nem vagyok a felgyorsult modern világ áldozata, hanem csak így szoktam meg. Bár néha irigylem azokat, akik rászánnak pár percet a reggeli rituálékra. Viszont szükségem van a kávéra, mind a testnek a kenyér, mint tavaszi zápor fűszere a földnek.....:)


A rituálék? Na, eggyel, még én is tudok szolgálni, hogy kávé után leülök, megnézem a híreket és közben ropogtatom a két rozsszelet közé kent friss joghurtos medve sajtot.
Amíg nem diétáztam, volt, hogy délig alig ettem, de amióta áttértem, minden reggel kötelezően magamba nyomom az adagot, ha kell ha nem.











Készítés? Általában mire felkelek a férjem már megfőzte a kávét, ami nem is baj. Egy, nem nekem kell elkészíteni – az úgy is rám vár a munkahelyen –, a másik, hogy addigra ihatóra kihűlt. Gépünk egy Szarvas típusú kávéfőző. Egy fokkal modernebb a hagyományosnál, mert fél éve vettük.
Pohárban nem vagyok finnyás, mert arra, hogy csak úgy bedobjam elég egy vizes pohár is, de férjem mindig ugyanabban a kis pohárkában készíti elő nekem. Még pár éve vettük ezt, az igen praktikusságot mellőző készletet. Mivel fém a fogantyúja, csak úgy lehet mikrózni, ha lehúzzuk róla. De ez legyen a legkisebb gond, vendég úgy is frissen, forrón kapja, mi meg hidegen isszuk. Ja, mert nem csak én, hanem a férjem is. Míg ő 3 kiskanál cukorral édesíti, én ala natur iszom. Nagy ritkán, ha még meleg felöntöm pár korty hideg tejjel, hogy hamarabb bedobhassam. Utána hírek, kaja, öltözés, kutyasétáltatás és irány a munka. Ahol az első dolgom kávét főzni, majd az osztály közösen kortyolgatva egy kellemes beszélgetés alatt megissza. Kivéve én, akkor is csak úgy betolom, majd a poharat a kezemben forgatva játszom a maradék pár cseppel.
Most hétvége van. Férj elment dolgozni. Ilyenkor én is felkelek, nem bírok tovább aludni. De maga a reggel a munkába menetelen kívül hasonló….
A kutya, nevezett Palkó,
akit éppen most kergettem végig a lakáson, hogy ráadhassam a kabátját, mert nem akar kimenni. Mintha érezné, hogy ez vár rá.



2 megjegyzés:

Andi írta...

De cukorfalat a kutyusod. Nekünk is van kettő.....ők imádják a havat. Bár ekkorát már ők sem.
A reggelim nekem is hasonló. Lehet holnap én is fotózok hajnalban, kómásan. Kisebbik gyermekem elég koránkelő....

szepyke írta...

Én kérem imádom a havat!:)

Praktikusságot mellőző pohár!:)))
Nah, igen... Én meg most dobtak ki a mikrót, tehát nekem már csak a gázon melegítés maradna, de én is hidegen iszom!:)