2010. febr. 22.

Diós, fahéjas csokis süti mikróban


Ezt még a rossz sütő korszakban készítettem. Az is biztos, hogy nem fogok rászokni. Maradok inkább a sütőnél. Viszont jól jön akkor, amikor bekrepál az ember gépe, vagy éppen költözés alatt áll és még nincs beüzemelve a konyha. Íze nagyon finom, de sokkal töményebb és óvatosan kell bánni vele, mert a mikró kiszáríthatja a piskótát és akkor kemény keksz állagú lesz.

10 dkg étcsokoládé (Tibit vettem) – 15 dkg vaj – 10 dkg cukor – 15 dkg liszt – 4 tojás – 1 sütőpor – 1 vaníliás cukor – 1,5 dl tej – két marék dió – egy késhegynyi fahéj – fél citrom héja – 1 csipet só

Először is a diót megpirítjuk.
A csokit és a vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, majd belekeverjük a diót is. Egy mikrózható tálat kivajazunk és beleöntjük, majd 750 w-on kb. 10-15 percig „sütöm” (azért nézzétek meg, de mondom ha túl sok csak kiszárad. Én egy jénai szerű tálat használtam.
A maradékot egyből fóliázzuk és így tároljuk, hogy nem száradjon ki teljesen.



Öntet: egy másik 10 dkg-os étcsokit egy kis tejjel és két kanál margarinnal felolvasztunk, ízlés szerint cukrozzuk, ha édesebben szeretjük. Tálaláskor a piskóta tetejére öntjük.

9 megjegyzés:

Livi írta...

Jó kis recept ez is :) Az öntetes kép pedig még ínycsiklandóbb!
Én karácsonyi "bulira" vittem hasonlót a kollegáknak, sikere volt de azért én is megállapítottam, hogy eléggé kitud száradni :)

Andi írta...

Akartam már kérdezni, hogy nem Te nem fogyózol? :-)
Olyan fantasztikus sütiket csinálsz, hogy....na jó van...akkor jövök ha fogyis kajákat is csinálsz! Mert ránézek a képre és hízok két kilót!!!

B. írta...

Köszi Lányok!

Andi bármikor jöhetsz. Már nem diétázom, csak nagyon-nagyon odafigyelek. Sok különbség nincs. De ebből nem ettem. A kaukázusiból igen.

Andi írta...

Nem voltam én már egyszer hozzád bejelentkezve rendszeres olvasnak???
Na mindegy, most bejelentkeztem...

B. írta...

ÓÓÓ Andi nem tudom mi történt, de örülök újra

Andi/cuki írta...

Nekem is teszik a süti,úgyhogy jövök én is rendszeresnek!:-))

B. írta...

Andi/cuki köszönöm,nagyon örülök neki :)

szepyke írta...

Egyetlen hibájuk van az ilyen mikrós sütiknek, hogy hihetetlen hamar kiszáradnak. Viszont amikor készek, nagyon finomak. És ha csak egy bögrében csinálod meg, "lebutítva" a receptet olyan pici adagra, akkor életmentő is lehet!:)))

B. írta...

Szepy valóban igaz. De a kényszer nagy úr :)
Bár a férjem jól meglocsolta 2 nap után a csoki öntettel és utána pár másodpercre betette a mikróba és még ehető volt :)