2010. febr. 14.

Epres joghurt tortácskák, cukormentes mandulás süteménnyel, Valentin napra „D”



Vegyünk egy napot, ami piros :) és vegyünk egy konyhát, ahol még mindig nem hozták meg az alkatrészt a sütőhöz. (már 3 hete) Ebből következik, hogy sütés nélküli, valami gyümölcsös, talán joghurtos csodát kéne összehozni férjnek és magamnak. A lényeg, hogy piros, olyan szerelmetes és még lightos is legyen. Persze mikorra is esik Valentin nap? Februárra, amikor is horror árban van az eper, de sebaj, szerencse, hogy páros ünnep, így egy 40 dkg is elég. Nem vagyok sóher, de epres süteményeket inkább a májusi időszakra időzíteném.

Először is a kis torta formácskákat most kivételesen kifóliáztam, hogy a krém ne ragadjon bele és az alufólia darabok se maradjanak majd benne.

babapiskóta – 3 doboz natúr joghurt – 2 dl főző tejszín – 1 nagy csomag zselatin – 2 kanál cukor – eper
Meg kell jegyeznem, hogy magamra tekintettel, cukormentes mandulás süteményt raktam az aljára, ami kisebb, de babapiskóta formájú. Teljekiőrlésű tönkölylisztet, mandulát, almasűrítményt, kókuszdióolajat, és szódabikarbónát tartalmaz.



A tejszínt, a cukrot egy edényben összekeverem, majd hozzáadom a zselatint is. Lassú tűzön felmelegítem, de nem forralom, óvatosan így folyamatosan kevergessük. Ha megolvadt a zselatin levesszük a tűzről, beletesszük a kockákra vágott gyümölcsöt (néhányat hagyjunk díszítésre) joghurtokat és egyből önthetjük, a formába, a tetejére tegyük a piskótákat.



Ha tortát csinálunk, vagy nem fordítjuk meg a formát, akkor a piskóta tetejére. Tegyük hűtőbe, majd egy fél napon belül fogyaszthatjuk is. Utána borítsuk ki a formából egy kistányérra. Ha édes szájú lenne a másik fél, egy kis szörppel még fel lehet turbózni. Érdemes már reggel elkészíteni vagy előző nap (inkább), hogy a romantikus vacsora mellé már valóban ideális állaga legyen :)

8 megjegyzés:

Livi írta...

Hű nagyon jól néz ki! Jó ötlet! Az egészséges kekszet hol szerzed be hozzá? Eltudom képzelni zabkorpás piskótához is amúgy! + Van egy rostkeksz receptem is azzal is passzolhat :)

Bianka írta...

Köszi :)

Igen minden mással is jó.
Bió egészségboltban vettem

Névtelen írta...

Nagyon jól néz ki, biztos fincsi is!

szepyke írta...

Hu, ez nagyon szép lett!
Volt hozzá némi pezsgő is?:))

Bianka írta...

Szepyke nem volt, mert férj nem szereti és én meg nem alkoholizálok :)

Adri írta...

Szia B.!

Imádom az ilyen édességeket és ez nagyon jól néz ki! Én is szoktam hasonlókat csinálni, csak általában babapiskótával.
Ez a mandulás süti megpuhul egy kicsit a krémtől?

Anikó írta...

Nagyon szeretem az ilyen könnyen elkészíthető édességeket!
Nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Köszi Lányok!

Igen megpuhul. Kellemesen lágy lesz és egy kicsit rumos benyomása lesz