2010. febr. 13.

Mongol Barbecue :)

Most már hivatalosan is 30 vagyok a családdal is megünnepeltük és még vár rám a mai este, a baráti ünneplés. Dizsibe megyünk :)

Nem szeretnék komoly életkép részletekbe bocsátkozni a családi bulival kapcsolatban, mert ez egy gasztronómiai blog. 11-en voltunk a szűk család. Mivel elég bonyolult étkezésű családom van, mindig nagy előkészület egy ebéd vagy vacsora, mivel nővérem liszt érzékeny, apu kezdődő cukorbeteg, én odafigyelős diétás, nagynéni inkább reformkonyhás és vannak a többiek, akik az egyik inkább a magyaros, a másik az egzotikus és így tovább kajákat részesíti előnybe, nincs könnyű helyzetem. Így jött az ihlet, hogy a már többször látogatott és kedvelt helyünkön a Mongol Babecue étterembe tartsuk. Na, ott, aztán mindenki azt eszik, amit akar, azt süttet meg magának, amit akar. És fő, hogy sok ilyen helytől eltérően nincs időkorlát.
Nagyon kellemes környezet, finom ételek, jól pácolt húsok, izgalmas választék, jó kiszolgálás, zene és nagyon szép dekoráció, valamint a kedvenc pácolt gombám, amiből aztán most sütettem egy jó nagy adaggal :)
Az ár sem vág földhöz, mert fejenként 5000,- és röviditalon kívül minden benne van.
A slussz poén, hogy még bilagitot is lehet kérni, mert gondoltak a mértéket nem ismerő vendégekre. Pincérek kedvesek, egyből jönnek, pattognak és gyors az ital kiszolgálás. A levest, előételt és desszertet kérni kell a főételeket, látványkonyhán sütik meg.



Diétás is talál a fogára valót, mert nagyon sok a saláta és csirke, pulyka. Hal kevés csak egy fajta, de az éppen elég a sok hús mellé.
Az én összeállításom: kumiszban pácolt pulyka, kapros juhtúróban pácolt csirke, az említett gomba, tonhal, de arra már nem emlékszem, hogy milyen pácban, szűzérme valamin sütőtök. Jaj és az a mennyei libatepertyű. És nem tudom, honnan szerzik a lilahagymájukat, de mindig olyan édes és zamatos.

A többiek, ahogy megfigyeltem ettek muflont, bárányt, libamájat, borjút, fürjtojást stb…
A képek nem a legjobbak a fényviszonyok miatt, de a lényeg látszik.
Isteni volt, mindenkinek ilyen 30. születésnapot kívánok és ajánlom figyelmetekbe ezt a helyet.

És akkor még egy fontos hír az ételallergiásoknak!!!! Már a héten Andi a
Gluténmentesen szerzője említette a Dolce Vita cukrászda , ahol árulnak ételallergiásoknak valós sütiket. Megvolt a tesztelés. Méretre nem nagy. 12 szeletest rendeltünk ára 4160,- volt. Nagyon jó ár!


A gluténmentes, diabetikus gyümölcsös túrótorta nagyon finom volt, így még rendelünk. A piskóta omlós, könnyű. A túró részében érződnek a darabok, hogy valóban az, és nem lehetett érezni az édesítő ízét vagy bármit, ami mesterségessé tenné.

4 megjegyzés:

Reni írta...

Boldog Születésnapot! Mongolról már sok jót hallottam :]

Névtelen írta...

Húú, szuper szülinap lehetett!:) És azok a kaják ... :)

Bianka írta...

Köszi Reni!
Ági valóban az volt :)

Andi írta...

Micsoda buli, micsoda kaják!!!!
Milyen volt a torta?