2010. febr. 24.

Szalámis, sajtos bundás szendvics

Ez az a kaja, amit mindenkinek ajánlok, és amit halálos ágyunkon bánhatunk, ha egyszer nem készítünk el. Annyira finom, hogy én is bekaptam egy falatot :)

Nagyon egyszerű elkészíteni és nem is kerül sokba. A maradék szalámi, a már száradó kenyér is mind-mind megfelel a célnak. Sajnos pontos mércét nem tudok írni, mert ez attól is függ, ki hány szendvicset készít és bundáz.
A mi vacsoránkoz, 6 szendvicshez: 4 tojásra, 12 szelet bagettre, 24 szelet szalámira, 6 szelet sajtra volt szükség.

Kisebb szelet kenyerek – szalámi – sajt – tojás – fél gerezd fokhagyma – só – vaj – fogpiszkáló.


Kisebb szelet vagy fél szelet kenyerekből érdemes készíteni. Még volt otthon bagett, abból szeltem vékonyabb szeleteket. Szerintem ez a legjobb a célnak. Vékonyan megvajazzuk, rátesszük a szalámit (én paprikás, nem száraz szalámit használtam) és a sajt szeletet. Pontosan egy sima szendvicset készítünk. A fogpiszkálóval a szendvicsek szélét átlósan átdöfjük. A tojásokat felverjük, sózzuk és egy fél gerezd fokhagymát belenyomunk. A szendvicseket óvatosan beleforgatjuk a tojásba. Mivel benne van a fogpiszkáló igen macerás, de én egy kanállal próbáltam jól-jól bevonni. Minél több annál jobb. Forró olajban kisütjük, viszont, ahogy a tojás kezdi összefogni a szeleteket, húzzuk ki a fogpiszkálókat. Remélem érthetően írtam le :)

5 megjegyzés:

Livi írta...

Óóó megértem, hogy te is megkóstoltad ;)
Finom magyaros ízek :)

Liza írta...

Nagyon fincsi lehet, jó ötlet! Nagyon szeretjük a bundáskenyeret... és így töltve...nyami!!!

Jade írta...

Itt van a konyhaban egy 20 centinyi bagett maradek. Ez lesz a sorsa, nagyon jol nez ki!

Bianka írta...

Köszönöm, tényleg finom

Judit, he elkészült kíváncsi vagok, hogy ízlett :)

szepyke írta...

Hát, ez hatalmas! Nem voltam egy pár napig blogközelben, és micsoda lemaradást kell nálad behoznom! Igen termékeny voltál!:)