Viszont most az elején megjegyzem, hogy nem eszem erősen csípős ételeket, max., ha igen az a magyaros pizza, de arról is leszedem a paprikát és csak a belesült íze is elég az ízlelő bimbóimnak. Viszont aki erősen csípősen szereti, tegyen hozzá chilit, csípős olajat vagy csípős paprikát stb…. És mivel volt még a diétás korszakról egy csomó mirelitem, nem friss zöldségekből készítettem, hanem mirelit wok kínai zöldség keverékből. De szerintem ettől lett, olyan egzotikus :)
A csirkéket félujjnyi csíkokra vágjuk. Egy tálban elkeverjük a szójaszószt, az olajat, a mokkáskanál őrölt gyömbért, borst és sót (óvatosan) és aki szereti a csípős adalékot. Majd ráöntjük a húsra és hozzáadjuk a vékony karikákra vágott hagymát és préselt fokhagymát. Legalább egy fél órát állni hagyjuk. A húsos keveréket egy wokba öntve jól megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldséget ekkor megszórtam egy mokkáskanál Kotányi wok keverékkel, majd pár kanál húsleves lével felöntjük, ha nincs vízzel. Mikor kész a zöldség is, beleöntjük a már előre egy másik tálacskában elkevert szószt (egy kanál bor, mokkáskanál cukor és 1 kanál keményítő vagy liszt és egy kis hideg víz) és állandó kevergetés mellett pár percig alacsony lángon addig forraljuk, sütjük, amíg besűrűsödik. Magában, rizzsel vagy rizstésztával tálalhatjuk is. Még tehetünk hozzá mogyorót vagy szezámmagot is.
7 megjegyzés:
Ez is nagyon jól néz ki, bizti nagyon finom!
És hát az sem elhanyagolható, hogy gyors és egészséges is!:)
Nagyon szeretem az ilyen zöldséges húsokat, szívesen megkóstolnám!!
Azért készítettem én is, mert még a család olyan tagja is megeszi aki nem rajong a zöldségekért :)
Jaj nekem, még jó, hogy az előbb ebédeltem! Szinte érzem az illatát. Mesteri mű :-) Ágiii
De guszta!
Képzeld nem találok olyan szója szószt, amibe ne lenne glutén....csak tudnám miért tesznek bele. Mert alapban a szóját ehetnénk. Annyira szeretem az ilyen kajákat!!!!
Köszi Ágiii!
Andi megnézem majd a Lehelen, mert ott nagyobb a választék
El is hiszem, hogy jó kis kaja! De még hogy elhiszem!:)
Megjegyzés küldése