A mézet kis lángos felolvasztjuk és hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt, diót és amarántot és zabpelyhet. Ne izguljunk, ha szétesik és porhanyós. Beletesszük egy olajozott tespsibe. Eloszlatjuk és jól belenyomkodjuk.
A vajat és az ízlés szerinti cukrot megolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és azt az amarántos alapra terítjük. Előmelegített sütőben kiszárítjuk. 100 fokon kb. 20 percig a végén, vegyünk 180 fokra, hogy egy kicsit világosra megpiruljon a teteje. Teljesen hagyjuk kihűlni és utána óvatosan szeljük, mert elég omlós még. Igazi műzliszelet íze lesz, lett :)
A vajat és az ízlés szerinti cukrot megolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és azt az amarántos alapra terítjük. Előmelegített sütőben kiszárítjuk. 100 fokon kb. 20 percig a végén, vegyünk 180 fokra, hogy egy kicsit világosra megpiruljon a teteje. Teljesen hagyjuk kihűlni és utána óvatosan szeljük, mert elég omlós még. Igazi műzliszelet íze lesz, lett :)
7 megjegyzés:
Szép megoldás :)
Meg finom is :D
Nem is hallottam az amarántról!Csupa finom alapanyag,csakis jó lehet :)
Micsoda új dolgokról lehet itt nálad olvasni, még soha nem hallottam róla. A sütemény viszont nagyon guszta!!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Köszönöm, Nektek is viszont kívánom. Legyen csodás hétvégetek
Te pattogattad, vagy már így vetted? Én a kenyérbe vagy péksütibe szoktam tenni keveset, főleg a kalcium tartalma miatt és az erek tisztitására. Nekem most magom van itthon, azt én őrlöm, de legutóbb láttam lisztet is a bio boltban.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok Neked.
Neked is Viki :)
Így vettem bió boltba. Kb. 350,- volt 100g
Nem csak finom, hanem egészséges csemege is.
Kellemes Ünnepet!
Megjegyzés küldése