2010. máj. 21.

Cigánypecsenye


Hű de rég is ettünk, pedig milyen finom. És, hogy is jött elő ennyi idő után. Pont a balatoni nyaralásokról nosztalgiáztunk, mikor is meséltük a barátainknak, hogy egyszer Tihanyban beültünk egy étteremben, ahol ez az étel kisebbségi pecsenyeként volt feltüntetve. Így mondta is a férjem, hogy hű, de jó lenne sütni egy adaggal. Most a mi kétszemélyes menünket írom le, így mindenki ehhez viszonyítson.

4 szelet tarja – 8 fokhagyma – só – bors – pirospaprika – liszt – 2 hagyma – fél kiló új burgonya – petrezselyem (majoránna) – szalonna - olaj

A tarjákat megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát egy-egy préselt fokhagymával bedörzsöljük. Nem árt neki, ha minimum egy órát pihen.
A szalonnából taréjakat vágunk és egy kevés olajon zsírjára sütjük. Ha kész, kivesszük egy tányérra és a visszamaradott zsírba, szükség esetén tegyünk még egy kis olajat, hiszen abban sütjük ki a pecsenyét. Addig foglalkozzunk a hússal. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és abba jól megforgatjuk a szeleteket. Utána süthetjük is. Beletesszük a jól felforrósított olajba, majd vegyük le egy kicsit a hőfokot, hogy legyen ideje jól átsülni. A végén tegyük vissza nagyobbra.

Fejenként egy hagymával számoljuk. Vágjuk szeletekre, forgassuk meg lisztbe, majd forró olajban süssük ropogósra.
Az újburgonyákat sós vízben főzzük elő, majd kevés olajon süssük pirosra. Mivel mi nem igazán szeretjük a petrezselymet, majoránnával szórtuk meg, viszont így is csodás íze lesz.

22 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Én is kérek, én is kérek :))

Livi írta...

Húúúú annyira gusztusos!!! Nagyon megkívántam én is :D

Dia írta...

Nagyon-nagyon-nagyon guszta!

családi tűzhely írta...

Az egyik kedvencem:) Nagyon guszta!

Tündér írta...

Hűha! Micsoda finomságok készültek nálad!:)

Niki írta...

Nagyon szuper:)Mi is nagyon szeretjük:)))

Andi írta...

Istenien néz ki! A férjem ölne érte!!! :-)

mariam írta...

Nagyon gusztusos! :-)

Adri írta...

Mi is imádjuk! :)

Mary írta...

Nyeltem egyet, kettőt, hármat....

Brigitta írta...

...négyet,ötöt,...nyami!:)

Viki írta...

Én már a TIZEDIK nyerésen is túl vagyok, most megyek iszom rá egyet :) Méghogy az én gombás képem volt gyilkos?? hát ez akkor micsoda???? --Jaj de nagyon szeretjük, imádjuk. Totálkáros fertőzést fogok Tőled kapni. Majd a mérlegemet meg elküldöm Hozzád javittatni :) :) :)

Viki írta...

Bocsánat, NYELÉSEN !!! --- mondtam, hogy lázba jöttem :):)

Wise Lady írta...

Ez gyönyörű! Jó hogy eszembe juttattad, már régen készítettem, pedig imádjuk.

Liza írta...

Nagyon gusztusos, férjem imádná, mert kedvenc étele!

Bianka írta...

Jaj köszi Lányok :)))

Most ettük meg az utolsó adagot, de azért előtte mindenkinek küldtem kóstolót :D

Vali írta...

Jaj, de régen készítettem. Legjobban a hagymát imádom benne.

pitypang írta...

Imádom!!!!!!! :)

Gizi írta...

Húúúú, de guszta!!!! Jó lett volna nálad ebédelni, én hoztam volna rétest cserébe!!:))

egycsipet írta...

Hú, illik még ilyenkor megéhezni? :D

lúdanyó írta...

Pont ilyet szeretnék holnap sütni :) Jókor jött a recepted :)

szepyke írta...

Jesszusom, ez kínzás! Az a szalonna! Jáááj!:)