Általában hétvégén mikor több időm van, sütök tartalmasabb krémesebb süteményeket. A hétköznap marad a kekszeké, gyors összedobható finomságoké. Az a jó ebben a sütiben, hogy aki nem szereti a sült banánt, mint pl. szerény személyem, az is nyugodtan eheti, mert a gyümölcs az egész desszertben és a krémben is nyersen kerül bele.
Piskóta: 30 dkg cukor – 2 ev. kanál méz – 5 dkg margarin – 2 tojás – 30 dkg liszt – 1 tasak sütőpor – 2 dl tej – egy mk fahéj – vaníliás cukor – 3 evőkanál kakaó
Krém: 25 dkg vaj – 3 tojás – 6 ek. liszt – 6 dl tej – 30 dkg cukor – 2 evőkanál vanília esszencia – egy kis rum – 1 vaníliás cukor
+ 3 banán
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverem a cukorral, fahéjjal, van. cukorral, olvasztott margarinnal és mézzel. Majd hozzáadom a lisztet. A 3 kanál kakaót számítsuk bele a 30 dkg lisztbe. Utána a sütőport, tejet és a végén, a tojások felvert fehérjét óvatosan belekeverem, hogy ne törjön szét. Előmelegített sütőben 200 fokon 2-3 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha szükséges sütés közben fóliázzuk le, hogy ne égjen meg a teteje. Hagyjuk hűlni, majd hosszanti irányban szeljük ketté.
A krémhez, gőz fölött duplafalú forralóban (vagy nagyobb edénybe egy kisebb hőálló tállal) a tojások sárgáját a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Utána tegyük hűlni.
A hideg margarint a többi hozzávalóval habosra keverjük, ha kihűlt a tojásos keverékünk hozzákeverjük. Dolgozzunk robotgéppel, hogy minél habosabb legyen. A vanília esszenciát ízlés szerint adagoljuk.
Ha minden készen áll a sütemény összeállítására az alsó lapot kenjük meg krémmel, majd két felkarikázott banánt helyezzünk a krémre egymás mellé jó szorosan. Tegyük rá a másik lapot. A maradék krémhez, a villával összenyomott 3. banánt jól keverjük hozzá. Ezzel kenjük meg a desszertünk tetejét. Ha van, szórjuk meg csoki reszelékkel, vagy díszítsük a megmaradt krémmel.
Piskóta: 30 dkg cukor – 2 ev. kanál méz – 5 dkg margarin – 2 tojás – 30 dkg liszt – 1 tasak sütőpor – 2 dl tej – egy mk fahéj – vaníliás cukor – 3 evőkanál kakaó
Krém: 25 dkg vaj – 3 tojás – 6 ek. liszt – 6 dl tej – 30 dkg cukor – 2 evőkanál vanília esszencia – egy kis rum – 1 vaníliás cukor
+ 3 banán
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverem a cukorral, fahéjjal, van. cukorral, olvasztott margarinnal és mézzel. Majd hozzáadom a lisztet. A 3 kanál kakaót számítsuk bele a 30 dkg lisztbe. Utána a sütőport, tejet és a végén, a tojások felvert fehérjét óvatosan belekeverem, hogy ne törjön szét. Előmelegített sütőben 200 fokon 2-3 percig, majd 180 fokon készre sütjük. Ha szükséges sütés közben fóliázzuk le, hogy ne égjen meg a teteje. Hagyjuk hűlni, majd hosszanti irányban szeljük ketté.
A krémhez, gőz fölött duplafalú forralóban (vagy nagyobb edénybe egy kisebb hőálló tállal) a tojások sárgáját a tejet és a lisztet sűrű krémmé főzzük. Utána tegyük hűlni.
A hideg margarint a többi hozzávalóval habosra keverjük, ha kihűlt a tojásos keverékünk hozzákeverjük. Dolgozzunk robotgéppel, hogy minél habosabb legyen. A vanília esszenciát ízlés szerint adagoljuk.
Ha minden készen áll a sütemény összeállítására az alsó lapot kenjük meg krémmel, majd két felkarikázott banánt helyezzünk a krémre egymás mellé jó szorosan. Tegyük rá a másik lapot. A maradék krémhez, a villával összenyomott 3. banánt jól keverjük hozzá. Ezzel kenjük meg a desszertünk tetejét. Ha van, szórjuk meg csoki reszelékkel, vagy díszítsük a megmaradt krémmel.
25 megjegyzés:
Nagyon tetszik! Guszta! :-)))
ez nagyon bejön! ki fogom próbálni!
Húú ez nagyon guszta.:)
Nagyon guszta!:-))
Nagyon tetszik nekem is!!!
Már múltkor megjegyeztem, a Diós mézes sütinél, azon a bizonyos esküvőn rám bízták a sütemények őrzését, senki nem járt jól. Most meg itt van ez! Nem igazság! Rendelni lehet? Csekken küldöm a pénzt! Egyébkent, leadtam egy szavazatot a Desszertedre, Kedves BianKa. Látom, harcban állsz az első helyért. Hajrá!!
Gyönyörű!
Milyen finom lehet! Nyami! :)
Nagyon jol nez ki, meg is kivantam! :)
Mindketten a banánt választottuk hétvégi desszertnek. Hamarosan Én is felteszem :-)
Arata mi minunat... asi servi o bucata...
En sem szeretem a sult banant, de ez igy milyen jol nez ki!
Banános, hmmm, de fincsi :)
Kakaós tészta + banán?
Über!
Ja, és milyen szép! :)
Tényleg nagyon szép! ..és ez a főzött banánkrém. Tetszik!
Guszta lett! :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm és a szavazatokat is :)
Nagyon szép a tésztája, nekem csak a banános krémmel van bajom. Érdekes a banánt szeretem, de sütikbe valahogy nem jön be. Ennek ellenére lehet, hogy egyszer megpróbálom.... :) A fiúk örülnének neki. :)
Nagyon guszta!! Szeretem az ilyen krémes sütiket, nekem semmi bajom a banánnal, jöhetne így ahogy van.:)
Micsoda süti! Gyönyörű!
Köszönöm
Nagyon jól néz ki, biztos finom is,ezt ki kell próbálni...! :-)
Én is szeretem a banános dolgokat, biztos ez a süti is finom lehet.
Szia Bianka! Most bukkantam a receptedre, vanília krémet kerestem, megcsináltam ezt tortába és bár 10 dkg cukorral kevesebbet tettem bele, nagyon nagyon finom lett! Nemsokára az egész sütit tésztásul is megsütöm annyira jól néz ki! Köszi!
Meg tudnád mondani, hogy készítetted ezeket a szuper fotókat?
Viki
Viki, köszönöm én is nagyon szeretem. Imádom ezt a krémet
Hű hogy csin áltam, ahogy a többit a háttér tapéta. Minden fényképe a konyhapulton készítek, ott elég jók a fényviszonyok a szpotlámpák miatt
Megjegyzés küldése