2010. máj. 12.

Rumos, diós, kakaós muffin „Végre sikerült :)”

Végre sikerült, el sem hiszem. Megoldódott a muffin mumus probléma :D Valóban az volt a gond, hogy nem volt egy jó receptem, de ez Aminak köszönhetően már nem világfájdalom :)))) Köszönöm!
Az alapját vettem és vegyítettem az otthon fellelhető alapanyagokkal. Még azt is el kell árulnom, hogy sima joghurtom sem volt, csak málnás ízesítésű és azzal kevertem be, viszont szerintem az csak plusz ízt adott hozzá. Így férjem szerint, ezentúl is, ízesített joghurttal dolgozzak :) És a lényeg tényleg nem hazudok öt perc és már tehetjük a sütőbe is.
20 dkg liszt – 2 tojás – csipet só – 1 sütőpor – 12 dkg cukor – 1 csomag Bourbon vaníliás cukor – 0,75 dl olaj – 1 natúr joghurt (vagy ízesített :) ) – 2 evőkanál kakaópor – 3 marék dió – 1 mokkásk. fahéj – 1 lögybölésnyi rum aroma – muffin sütőpapír

A 2 tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, rumot, olajat és joghurtot. Majd sorban jöhet só, liszt, sütőpor és kakaó. Robotképpel, de sima habverővel is dolgozhatunk. A végén beletesszük az előre pirított és apróra tört diót. A muffin formákat háromnegyedig megtöltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ez attól is függ, hogy mennyire nagy a formánk. Az enyém elég nagy így szükség volt a 20 percre. Nem sikerült túl jó muffin papírt vennem, mert szét akart esni, így legalább 3-4 papírt kellett egymásba tennem.
A végeredmény magáért beszél, egy órán belül nem maradt semmi.

16 megjegyzés:

Niki írta...

Gyönyörűek lettek...;oP

Adri írta...

Nagyon jó ötlet az ízesített joghurt. Én is alkalmaztam már. :)
Bizti nagyon finik lettek!

egycsipet írta...

Ízesített joghurt, igeeen! :)))
Finom lehet, elhiszem hogy gyorsan eltűnt. :))

pitypang írta...

Gyümölcsökkel szoktam ízesített joghurtot használni,és nagyon szeretik!!
Guszta a muffinod,kedvet kaptam hozzá:) (de ma nem lehet,mindjárt megyek melózni)

szepyke írta...

Miért volt mumus?
Mi nem sikerült eddig?

Bianka írta...

Köszi Lányok!

Hű Szepy most meg nem mondom, de nem lett jó az állaga. Túl sűrű, kemény, szétrepedt. Nem volt igazán jó stb... Mondjuk két próbálkozás után feladtam. Kifolyt a töltelék meg ilyenek

Ami írta...

Nagyon örülök, hogy sikerült (de ne köszönd, mert tényleg semmiség és csak egy bevált recept kellett)! Ugye milyen tökegyszerű-mondom, ez az egyetlen biztos kimenetelű sütemény, amit el tudok készíteni %irulpirul%. Milyen jól átalakítottad a receptet, dió+rum...mmmm kipróbálom :).

Melinda írta...

Csodaszépek! És ezek kapszlik nagyon aranyosak!

Viki írta...

Kérem szépen, ne tessék engem izgatni :):) Nagyon ügyi vagy. A mufinnal én is hadilábon állok, pedig eddig amit csináltam azok mind jók lettek, csak lehet: nem vagyunk muffin-imádók? pedig milyen egyszerü. Na majd legközelebb.

ginko írta...

Húúúú, nagyon jól néz ki...az ízét már érzem. Tudom kicsit csetlő-botló kérdés, de vajon sima tepsiben is készíthető? Én rumos vanília krémmel tölteném. Ja és még 1: a mennyiségek egy átlag tepsihez?

Bianka írta...

Ginkó szerintem igen, hiszen ez is egy piskóta szerű massza. Érdemes talán akkor a fehérjét külön felverni és úgy belekeverni, mint a piskótánál. Hát szerintem egy kisebb vagy közepesebb tepsit tudnék elképzelni

Ottis írta...

Bianka, nagyon guszta lett!Örülök, hogy sikerült!

Andi/cuki írta...

Szépek a muffinjaid nagyon, s a papír is édes alatta!:-))

Hugi írta...

Szia Bianka!
Nagyon szép!!!
A muflin papírokat hol vetted? Mániákus vagyok ezen a téren :$

Bianka írta...

Köszi :)

A Lehel piacon vettem, de nagyon szar, nincs tartása. Legalább 3-4 kellett egyhez

Livi írta...

Én is ízesített joghurttal szeretek dolgozni :) Tényleg plusz íz!
Szépen elválik a papírtól :)