Borsólevest már főztem, így itt nem is magán a levesen van a hangsúly, hanem a sajtgombócon, amit most készítettem először és nem utoljára. Nagyon jó friss zöldséges valamint ragus, tárkonyos levesekhez is. Mivel nagyon szép roppanós friss borsót kaptam, így evidens volt, hogy levest főzök belőle, de most vajasgaluska helyett, ezzel tettem tartalmasabbá.
A leves receptje ITT található. Ugyanígy készítettem kivéve, hogy nem főztem bele csontot.
30 dkg sajt – 1tojás – 5-6 kanál liszt – só
A leves receptje ITT található. Ugyanígy készítettem kivéve, hogy nem főztem bele csontot.
30 dkg sajt – 1tojás – 5-6 kanál liszt – só
A gombócot hihetetlenül könnyű elkészíteni.
Lereszeljük a sajtot a kisebb reszelőn, majd összekeverjük a tojással és hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy egy galuska állagú masszát kapjunk. A lisztet fokozatosan adagoljuk, mert lehet, hogy több vagy kevesebb kell. Ha megfőttek a zöldségek a végén egy kb. cseresznye vagy kisebb dió nagyságú gombócokat formázva készre főzzük benne. Nem kell sok idő. Én egyet kivettem és úgy ellenőriztem.
11 megjegyzés:
Húú ez a gombóc nagyon jó ötlet!
Ki fogom próbálni. Köszi!
EZ CSUDAJÓ ötlet!!! Tuti elkészítem!
Nyami! mind el fogyott! Kérek még!:)
Ejha, ezt a sajtgombóc nagyon ígéretesnek tűnik!:)
Ez a sajtgombóc felcsigázott! Mentettem is! Nagyon jó!
Sajtgombóc levesbe, szuper ötlet!!!
Köszi mindenkinek.
Nekünk nagyon bejött, remélem nektek is :)
Megcsináltam ma. Mindannyiunknak ízlett. :)
Ez volt nálunk tegnap a borsólevesben. Isteni, köszönet a receptért!! Zsuzsi
M és Zsuzsa nagyon örülk neki :)
Jujjjj, jujjjj sajtgombóóóóc és sok zöldség a levesben. Már megint nálad nézelődtem, és csudajót találtam! nyammmm....Recept elmentve! :)
Megjegyzés küldése