2010. júl. 5.

Cukkinis, rizses lecsó "V"

Már két hete készítettem, de valahogy elkeveredtek a fotók, de most megtalálva végre feltehetem. Gondolom, sokan készítitek, de cukkínivel én most először. Családban már ettem és nagyon ízlett. Sokkal tartalmasabb lesz tőle. Rizzsel, magában vagy tojással, bárhogy jöhet, mert imádom.
Kis adagot készítettem. Egy alkalomra bőven 3 főre elegendőt

3 hagyma – 4 fokhagyma – 2 paradicsom – 4 nagy paprika – 1 nagyobbacska cukkini – só – bors – pirospaprika – majoránna – 125 g rizs

Minden alapanyagunkat pl a hagymát is hosszanti vékony szeletekre szeleteljük. A paprikát karikákra. A hagymát egy kis olajon feltesszük dinsztelni, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Mindenek hagyunk időt átpárologni. Majd adunk hozzá, bors, majoránnát, és egy kis pirospaprikát. Felöntjük egy kis vízzel. Nem kell sokkal, mert majd úgy is pótoljuk a rizs miatt. Hagyjuk, hogy jól összeérjenek, majd a végén hozzáadjuk a rizst és a kockákra vágott cukkinit. Készre főzzük. Óvatosan a rizzsel, mert besűríti az ételt, de a vízzel variálhatunk, csak a végére ne maradjon folyós.

10 megjegyzés:

Dia írta...

Fincsi!!!! Bár valahogy a cukkini Nálunk mindig kimarad belőle, azért szívesen esszük így is!

Deborah írta...

Legközelebb nálunk is így lesz, miután megmutattad, hogy nem rontja el a cukkini, sőt!
Szép hetet, finom ételeket, jó étvágyat:)

Viki írta...

ŐŐŐŐŐŐŐrüleeeeet ! Beleláttál a lelkivilágomba, meg a husundoritiszembe ? :)))) Nagyon guszta. Imádjuk a lecsót, de még cukkinivel nem ettem. Kipróbálásra vár.

Viki írta...

Ezt nem én csináltam ám, hogy kécccccccccer is itt legyen :)))))))

Viki írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ami írta...

Na ezt megrendelem vacsira, jó? :)

Bianka írta...

Köszi lányok, még van egy adaggal. küldhetem? :))))

Andi írta...

De jó ötlet...Nálam is nyerő!!

Juci írta...

Micsoda finomság! Nekem maradt egy adag?

Bianka írta...

Köszönöm