2010. júl. 18.

Sárga és őszibarack lekvár "D"


Ugye-ugye, ha az ember rákap az ízére, le sem lehet állítani. Na, valahogy így vagyok ezzel én is. Azt hittem, sosem jön el ez az idő és végül tessék, már a második adag lekvárt rittyentettem össze egyszerre kettőt is.

Egy recept, de külön álló gyümölcsök

2 kg sárgabarack vagy őszi (mag nélkül) – egy doboz diabetikus befőző cukor – 3:1 dzsemfix (1 zacskóval) – csipet fahéj (csak az őszibe) – pár korty víz – üveg

Nos, ugyanúgy készítettem, ahogy a meggylekvárt, amit
ITT találtok.
Csak annyi különbséggel, hogy a barackokat meg kell hámozni. Ne álljunk neki késsel vagy más eszközökkel, hanem inkább forraljunk fel vizet és tegyük bele, amitől leválik a héjuk. Óvatosan, hogy ne égessük meg a kezünket :)
Az őszibarackba tehetünk egy kis fahéjat, de nem szükségszerű, viszont a sárgabarackba ne és ne tegyük bele egyszerre az egész doboz cukrot, mert édesebb gyümölcse és lehet, hogy nincs is ennyire szükség. Inkább kóstoljuk meg és utána pótoljuk.

7 megjegyzés:

Thrini írta...

Ügyes vagy Bianka! :)

Brigitta írta...

Nagyon guszta! Sajan erre nem nagyon van most sárgabarack,szerettem volna én is lekvárt főzni.Talán jövőre..

mandy tarragon írta...

Párom nagymamája csinált tavaly vegyes őszi-sárga lekvárt, nagyon fincsi volt, érdemes azt is kipróbálni :)

Mónika írta...

Ha kicsit olcsóbb lenne a sárgabarack, főznék én is.
Guszta!

Gizi írta...

Csodaszép lett a lekvárod, nagyon belejöttél!!! Csak ügyeskedjél, van még gyümölcs amiből lehet főzni. Kérhetnék egy szeletke lekváros kenyeret???:))

Juci írta...

Szép a színe a lekvárodnak!
Irigyellek! Te már megvagy. Holnap rám vár e nagy feladat. Csak a melegtől félek.

Praliné Zsuzsi írta...

Igazi hős vagy, ilyen kánikulában lekvárt főzni! Én már a múlt héten majdnem megfőttem, mire egy-egy adag ribizli- és málnalekvárt megcsináltam, pedig akkor még nem is volt ennyire meleg!