2010. júl. 19.

Tésztasaláta, virslis és tonhalas

Rendet raktam a kamrában és egy csomó megkezdett tésztám volt. Hirtelen ötlettől vezérelve gondolom, felhasználom és készítek egy tészta salátát, mert abban nem olyan gáz, ha különböző fajtát keverek. Így lett, hogy egy negyed zacskó penne és fusilli lett felhasználva. Meg volt egy nagyon finom tonhal konzervem is, amit csak én szeretek, így elkészült az „én” salátám is :)))

500g tészta (ízlés szerinti fajta) – 1 kápia és 1 sima paprika – 1 hagyma – 1 gerezd fokhagyma – majonéz – 3 kanál tejföl – só – bors – majoránna – petrezselyem – 7 füstli virsli – tonhal konzerv – kukorica

A tésztánkat kifőzzük. Az alapot elkészíthetjük mindkettőhöz egyszerre, majd az öntet és a hús előtt szétválasztjuk. Vékony szeletekre vágjuk a hagymát, paprikát, majd hozzáadjuk a tésztát és kukoricát. Jól elkeverjük. Ekkor vesszük külön a tonhalashoz egy negyed adagot. Erre nem teszünk tejfölös szószt, csak a tonhal olaját keverjük hozzá, meg a húst.
A virslihez készítünk egy majonéz, tejföl, fokhagyma és fűszeres öntetet, majd összekeverjük a tészta alappal és hozzáadjuk a virsliket is. Öntetet használjunk bőven, mert a tészta magába szívja. Ennyi az egész, nagyon gyorsan elkészíthető, valójában tíz perc, míg a hozzávaló megfő.


Üzenem a nyertes olvasómnak, hogy megérkezett a levél, és szeptemberben várható számára a Nők Lapja konyha első postázása

4 megjegyzés:

Dia írta...

Nagyon szeretjük. Hétvégén Én is csináltam virsliset, de nem fotóztam le. :-(

Livi írta...

Zsolt jelentkezik a tonhal mentesre :))))

Andi/cuki írta...

Szuper ötlet, meg van véve!:-))

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Éppen van itthon egy kallódó tonhal konzervem.:))