Két poszttal ezelőtt készítettem az aszús burgonyát. Mivel még volt husi, evidens volt egy újabb köret. Esküszöm legközelebb már normális kajával is jelentkezem, csak vissza kell rázódni a mindennapokba és hát a husikának is el kellett fogynia :)
Valójában, főételként vacsorára, vagy vendégeknek is készítem magában egy kis salátával.
6-8 közepes burgonya – 12-16 bacon szalonna (hosszába félbe vághatjuk, hogy több jöjjön ki egy tasakból) – majoránna – 3-4 gerezd fokhagyma – só vagy ételízesítő – bors – bor – olaj – tejföl – petrezselyem – fél paprika
A burgonyákat hámozás után hosszában kettévágjuk. Beolajozzuk, befűszerezzük egy kis sóval, vagy ételízesítővel, borssal, majoránnával, majd betekerjük a bacon szalonnával. Elfektetjük egy tepsibe, beleszórjuk a 3 gerezd fokhagymát, fél paprikát, majd öntünk hozzá pár korty vizet vagy helyette ugyanennyi bort. Fedjük le, majd pároljuk majdnem készre. A végén fedő vagy fólia nélkül, süssük készre, ropogósra.
Míg elkészül, keverjük be a tejfölt. Adjunk hozzá egy préselt fokhagymát, borst, sót, majoránnát, petrezselymet. Keverjük el, majd tálaljuk a kész burgonyához.
2010. aug. 5.
Baconos, fokhagymás tejfölös burgonya
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Egyszerű, de nagyszerű!
Nyami :-) Király!
Elronthatatlan, megunhatatlan, és imádnivaló! :)
Fincsi! :)
Nagyon guszta!
Isten, a bacon-ös burgonyád! Csorog a nyálam....
Mindenkinek köszönöm
Szerintem önmagában, mártogatóval is megállja a helyét!
Teccccik, szeretem :)
Hogy ez milyen jol nez ki!!!!
Anyáááám, te tudsz ÉLNI!:-)))
Most jöttem a konditeremből, éhen halok, kellett nekem idejönnöm, istenien néz ki!
Szia Bianka!
Ez maga a tökély. Páromnak grillezett husival, nekem pedig egy nagy adag salival... nyammm...
A hétfői vacsink szerintem :))))
(grillezünk egyet a teraszon)
Köszönöm Lányok
Hugi remélem ízleni fog
Jajj, de szép a blogod-gratulálok!!
Ez a fotó a baconös krumlival-igazán éhes lettem, csábító-szuper!!!
Köszönöm :D
Megjegyzés küldése