2010. aug. 8.

Cukkinis, szójaszószos csirke

Még sosem voltam úgy oda a cukkiniért, mint ebben az évben. Mindig is tudtam, hogy az ember ízlése változik, no de ennyire. A brokkolinak is folyamatosan esélyt adok, de még nem sikerült barátságot kötnünk. Csirkére viszont mindig vevő vagyok, így ez a kombináció telitalálatnak tűnt.

1 csirkemell – 2 közepes cukkini – 4-5 evőkanál szójaszósz – olaj – 1 csapott evőkanál rétes liszt – só – bors – petrezselyem – majoránna – 1-2 gerezd fokhagyma (mérettől függően) – 1 közepes hagyma
A csirkemelleket vékonyabb szeletekre szeljük és beleforgatjuk a szójaszószba. Minimum egy órát állni hagyjuk. Kis kockákra vágott hagymát egy kis olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a csirkét, összenyomott fokhagymát és pirítunk rajta egy kicsit. Felöntjük a szójaszósz páccal, meg egy deci vízzel. Hagyjuk vagy 10 percet rotyogni. A cukkinit, hasábokra szeljük, hozzáadjuk a csirkéhez és összefőzzük. Közben ízesíthetjük egy csipet majoránnával és borssal. Ha megfőtt az ételünk hintsük meg egy kanál rétesliszttel és sűrítsük be, majd szórjuk meg petrezselyemmel.
Sóval óvatosan bánjunk, inkább utóbb adagoljuk, mert a szója szósznak is van egy alap sóssága.

16 megjegyzés:

Ami írta...

Jaj de cukor!!!!!! Rögtön agyondögönyönzném. Szerintem kajás posztokhoz ne tégyi kutyás képeket, mert elvonja a figyelmet. Annyira édes! És azok a szemek, teljesen elvarázsolt.

A cukkini nekem is nagy kedvencem, brokkoli is :), klassz kis kaját hoztál össze. Ki fogom próbálni. Ideális vacsora egy hosszú nap után, tápláló és egészséges.

Ami írta...

Lemaradte egy smiley a harmadik mondantnál, természetesen nem komolyan írtam :)))).

Bianka írta...

Tudom :))))
Életem pittbulja :D

Thrini írta...

Nagyon jó kis recept!!
Én az idén még nem nagyon készítettem cukkinit. A fiúk ezt sem szeretik, mint a legtöbb zöldséget, de majd ha ráéhezek, akkor jövök a receptért. :)

Ildy írta...

Már megint istenit főztél, amiből, úgy látom, nem tudnék lopni egy falatot sem:)

Alexa írta...

húú,de jól néz ki!!!!!

Alexa írta...

húú,de jól néz ki!!!!!

Reka írta...

Minden osszetevot imadok kulon, szerintem szuper lehet mindez egyutt !!!!

Mary írta...

Nagyon guszta ! Kutyud meg nagyon édes!

Liza írta...

Fincsi recept, én is nagyon szeretem a cukkinit!

Felhőlány írta...

Hasonló az ízlésünk a cukkini-brokkoli vonalon... :) Az előbbi nagy kedvenc, az utóbbi pedig folyamatosan "reménylistás"... :))
Tetszik a szójaszószos ötlet! :)

trinity írta...

Valószínű ezekhez a zöldségekhez fel kell nőni:)) Én is sokáig hadilábon álltam a brokkolival-most már kedvenc. A brokkolis-sonkás-mandulás tészta fokhagymásan, egy kis sajtmártással már a kisfiamnál is mehet-ami nagy szó....A cukkini könnyeb eset szerintem és valóban, annyiféleképp készíthető! Ez a változatod is nagyon jó kis kombináció-tetszik!!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm. A brokkolis harcot meg nem adom fel :) Jelen pillanatban még igencsak vesztésre áll ;)
Trinity nagyon jó kis recept, lehet az lenne a kulcs

Csibe írta...

Guszta!
A hétvégén nálunk is volt cukkini és brokkoli is :)

Mária írta...

Szia !
Ez a cukinis , hát fantasztikus mennyire jó. Nekem is van egy csirkés cukkinis receptem, majd én is meg osztom a blogon. most van a szezonja, nagyon sok felé ételt lehet készíteni vele.

Boroka írta...

koszi Bianka!
Megvan a holnapi ebed. :)