Egy havonta megjelenő újságban olvastam a receptet, ami egyből szimpatikus lett és gondoltam, meglepem vele a férjemet, mert rajong az ehhez hasonló ételekért.
Igen tudtam, hogy sikerem lesz vele, így mindenkinek ajánlom. Bár a recept sertésszűzet ír és én is abból készítettem, de megvalósítható, csirke- vagy pulykamellből is.
10 db sertés szűzérme – só – bors – pirospaprika – 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma só) – liszt – 3 tojás – olaj
A szűzérméket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A három tojást felverjük, teszünk bele tojásonként egy-egy csipet sót, pirospaprikát, borst, összenyomott fokhagymát és annyi lisztet, hogy egy tejfölszerű sűrű szószt kapjunk. Az érméket belemártjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Mivel vastag a bunda, az elején, ha már beletettük a forró olajba lejjebb vehetjük a hőfokot, majd a végén újra magasabbra. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Én jelen esetben előre főtt, majd megsütött újburgonyával és savanyúsággal
Ui: rájöttem a második adag sütésnél, hogy egy kicsit túl vastagon mártottam bele az elsőnél és vastag lett a bunda, ami nem rossz, de elég vékonyabban is
Igen tudtam, hogy sikerem lesz vele, így mindenkinek ajánlom. Bár a recept sertésszűzet ír és én is abból készítettem, de megvalósítható, csirke- vagy pulykamellből is.
10 db sertés szűzérme – só – bors – pirospaprika – 1 nagy gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma só) – liszt – 3 tojás – olaj
A szűzérméket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A három tojást felverjük, teszünk bele tojásonként egy-egy csipet sót, pirospaprikát, borst, összenyomott fokhagymát és annyi lisztet, hogy egy tejfölszerű sűrű szószt kapjunk. Az érméket belemártjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Mivel vastag a bunda, az elején, ha már beletettük a forró olajba lejjebb vehetjük a hőfokot, majd a végén újra magasabbra. Bármilyen körettel tálalhatjuk. Én jelen esetben előre főtt, majd megsütött újburgonyával és savanyúsággal
Ui: rájöttem a második adag sütésnél, hogy egy kicsit túl vastagon mártottam bele az elsőnél és vastag lett a bunda, ami nem rossz, de elég vékonyabban is
9 megjegyzés:
De rég ettem ilyen bundás husit. Nagyon klassz!
Tyűűűű de jó ötlet.....amint lesz (új)konyhám elkészítem!
Mostani ár összébb van pakolva, nálunk a hideg kaja a menő pár napig:D
Fantasztikusan néz ki! :)
Nagyon gusztusos!
Ez kííínzááás!!! Annyira gusztusos!!!
Nálunk nagyon szeretnénk!:-))
Huha, ez remek kis kaja!:)
És milyen előnyösek a képek róla... elég nehéz lenne nemet mondani rá!:)
Mindenkinek köszönöm
Csajszi! Ne kínozz! :D
Mennyire szép a krumpli is...
Palkónak csóközön! :D
Megjegyzés küldése