2010. aug. 3.

Tokaji aszús fűszeres burgonya

Hazajöttünk nyaralásról és gyorsan főznöm kellett valamit, mert kongott a hűtő. Vettünk egy kis tarját, amit hirtelen kisütöttem, és ahhoz készítettem ezt a remek kis köretet.
Tényleg, az összerakása öt és vagy 20 perc a sütési ideje. Mire kisültek a húsok kész is volt a krumpli.

8-9 burgonya – só vagy vegeta – majoránna – petrezselyem – bors – Tokaji aszú – 2-3 gerezd fokhagyma – 1 paprika

A burgonyákat meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, ha kisebb a zöldségünk elég kettőbe is. A tepsibe öntünk egy kis olajat, majd bele a burgonyát, a fűszereket, a fokhagymát és a kettévágott paprikát. Jól átforgatjuk. Öntünk hozzá két jó nagy lögyböletnyi aszút, majd lefedjük. Ha nincs fedőnk, akkor takarjuk be alufóliával. Előmelegített sütőben 180 fokon, majdnem készre pároljuk. 1x legalább nézzük meg, hogy ne legyen túl puha, hogy ne törjön majd. Levesszük a tetejét és készre sütjük. Közben néha forgassuk meg.

7 megjegyzés:

Ildy írta...

Ha ilyen klassz dolgokat csinálsz, ne csodálkozz, ha díjat kapsz!:)

Dia írta...

Hűűű, elég dúrva lehet! Csorog a nyálam!

Mary írta...

Nyami! Nagyon fini !

Névtelen írta...

Uhh de jól néz ki! Tokaji Aszú? Nem semmi, eszembe se jutott volna!

Ami írta...

De guszta! :)
Huh, más borból nem lehet, valahogy sajnálom az aszút :)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

De lehet másból is csak nekem ez volt bontva :)

Andi/cuki írta...

Ti aztán tudtok élni!:-DD