2010. aug. 9.

Tordai lacipcsenye

Mikor megláttam ennek az ételnek a képét nagyon megtetszett, ahogy magán a húson ott lobog a szalonna taréja :) Igen guszta, férfiak álma. A húst azért már egy kicsit nehezebb volt beszerezni, mert a hentesem szerint karácsonykor lehet bőrös húsokat vásárolni. Szerencsére tévedett.

6 szelet bőrös karaj – só – bors – fokhagymasó – pirospaprika – liszt

A hentesnél kérjük, hogy szeljék fel a húsunkat, így már ezzel sem kell otthon pepecselni, hiszen alapjáraton egy nagyon gyorsan elkészíthető fogás. A karajt enyhén megklopfoljuk, bőrét, mint egy szalonnát, ujjnyi szeletekre bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymasóval, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Forró olajban vagy zsírban ropogósra sütjük. Én elővettem a HotPant és abban sütöttem.

12 megjegyzés:

Kata írta...

Már megint nagyon finomat ettetek:)

gondaanyu írta...

Nagyon ügyes vagy.Igazi férfikaja:)

Mond a hentesednek, hogy rosszul tudja. Rendeljen és akkor visznek neki. Hozzánk a 2. faluban egész évben lehet kapni malachúst. Olcsón, 5-600 forintokért. És az a cég rendszeresen szállít Pestre.

Dia írta...

Hmm, fenséges. "Nálunk" mindig találsz bőrös malacot.

Ami írta...

Nyami! Ez fenséges lehet :)

Ildy írta...

Ah, de jó! Kalóriaszegény és fogyókúrás.:) Ide vele!

ginko írta...

Hm! Nagyon finom!!! Igazán jól hangzik, minden pasi odalehet érte!!

Livi írta...

SZÉÉÉÉÉP :)

Juci írta...

Gizinél bekaptam a levest, most jövök hozzád ebédelni!
Istenien néz ki!

Bianka írta...

köszönöm Lányok
Juci küldöm a másodikat :)

trinity írta...

Újra nekifutok, mert nem ment el elsőre:((
Szóval:
nagyon gusztusosra sült, mellé egy pohár hideg sör és kész is a nyaralós, balatoni feeling!

Andi/cuki írta...

Guszta nagyon, családbarát!:-))

Gizi írta...

Nagyon guszta, szinte érzem az ízét. Nekem van bőrös húsom, viszem is a receptet, köszönet érte.:)