2 ujjnyi szalonna – csirkemáj (kb. 6 darab) – 4 nagyobb fej gomba – 1 kisebb vagy közepes cukkini – 1 nagy hagyma – tej – 4-5 gerezd fokhagyma – liszt – bors – majoránna – csipet tárkony – petrezselyem
A májat jó pár órára pácoljuk fokhagymás tejbe. Ha nekiállunk a főzéshez, vegyük ki a tejből és hagyjuk lecsepegtetni. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára, majd dobjuk rá az ugyancsak felkockázott, lisztbe forgatott májat és hirtelen képezzünk rá egy kérget (de ne főzzük készre), majd adjuk hozzá az apróra szelt cukkinit, gombát és a vékonyra szeletelt hagymát. Szórjuk meg borssal, majoránnával, csipet tárkonnyal és 5 percig fedő alatt pároljuk át (gomba levet ereszt), majd fedő nélkül süssük zsírjára. Legvégén sózzuk és szórjuk meg petrezselyemmel is. Krumplipürével tálaltam.
11 megjegyzés:
Belenyögtél? :)))
Hát nem csodálom!!! ennyi finomságtól... :)
Táronyról nem gondoltam volna, hogy májhoz is jó, egyébként imádom, úgyhogy próba lesz, meggyőző voltál!:-))
Nagyon ígéretesen hangzik!:):)
Érdekes ízvilág lehet, nem is hallottam még a májat, tárkonnyal ízesíteni.Én eddig majorannát használtam.
Szerintem is érdekes,határozottan,de mindenképpen kipróbálandó:-)
Minden finomság benne van, csak jó lehet :)
Fincsi lehet. A májat szeretem.
Érdekes összeállítás de biztos finom.
De jópofa, biztosan nagyon finom!
Ez nagyon kedvemrevaló!! Rég sütöttem májat, itt az idő-köszi!!
Nagyon jó az összeállítás! Ez mind-mind nagyon finom külön is! Hát még együtt!
Megjegyzés küldése