2010. okt. 4.

Gombás, cukkinis, tárkonyos máj

Egy újságban néztem ki az alap koncepciót csak egy kicsit ízlésemre formáltam, pár alapanyagot adva hozzá. Minden benne lévő zöldség és belsőség kedvemre való, így nem volt kérdés, hogy nagy kedvenc lesz, de annyira, hogy belenyögtem miközben ettem. Nem is tudtam, hogy a tárkony ennyire illik a következő alapanyagokhoz

2 ujjnyi szalonna – csirkemáj (kb. 6 darab) – 4 nagyobb fej gomba – 1 kisebb vagy közepes cukkini – 1 nagy hagyma – tej – 4-5 gerezd fokhagyma – liszt – bors – majoránna – csipet tárkony – petrezselyem

A májat jó pár órára pácoljuk fokhagymás tejbe. Ha nekiállunk a főzéshez, vegyük ki a tejből és hagyjuk lecsepegtetni. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára, majd dobjuk rá az ugyancsak felkockázott, lisztbe forgatott májat és hirtelen képezzünk rá egy kérget (de ne főzzük készre), majd adjuk hozzá az apróra szelt cukkinit, gombát és a vékonyra szeletelt hagymát. Szórjuk meg borssal, majoránnával, csipet tárkonnyal és 5 percig fedő alatt pároljuk át (gomba levet ereszt), majd fedő nélkül süssük zsírjára. Legvégén sózzuk és szórjuk meg petrezselyemmel is. Krumplipürével tálaltam.

11 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Belenyögtél? :)))
Hát nem csodálom!!! ennyi finomságtól... :)

Andi/cuki írta...

Táronyról nem gondoltam volna, hogy májhoz is jó, egyébként imádom, úgyhogy próba lesz, meggyőző voltál!:-))

Mézigörl írta...

Nagyon ígéretesen hangzik!:):)

Nelli írta...

Érdekes ízvilág lehet, nem is hallottam még a májat, tárkonnyal ízesíteni.Én eddig majorannát használtam.

Belly írta...

Szerintem is érdekes,határozottan,de mindenképpen kipróbálandó:-)

Ami írta...

Minden finomság benne van, csak jó lehet :)

Mónika írta...

Fincsi lehet. A májat szeretem.

Maryenne írta...

Érdekes összeállítás de biztos finom.

Latsia írta...

De jópofa, biztosan nagyon finom!

trinity írta...

Ez nagyon kedvemrevaló!! Rég sütöttem májat, itt az idő-köszi!!

Dia írta...

Nagyon jó az összeállítás! Ez mind-mind nagyon finom külön is! Hát még együtt!