2017. jan. 12.

Bosztoni babos sült tarja


Ezt is több receptből kevertem össze, így formálva saját ízlésünkre. Enyhén füstös finom étel. A hús nagyon omlósra sül. Időigényes így ráérős napokon készítsük


kb. 30 dkg bab vagy ízlés szerint, ki több, ki kevesebbet szeret – 4 jó vastag szelet csontos tarja (jobb, ha csontos, mert szaftosabb marad – 1 fél hagyma – 1 paprika – 3 gerezd fokhagyma – 2 kis konzerv paradicsompüré – só – bors – majoránna – cukor – 2-3 babérlevél – 3 szelet füstölt sonka, csülök karaj vagy ízlés szerint bármi. Jelen esetben sonka – bor – húsfűszer

A babot beáztatjuk, majd leöblítjük. Hozzákeverjük a vékony szeletekre szelt hagymát, 3 préselt fokhagymát, fűszereket (beleértve babérlevelet is), kockákra vágott füstölt alapanyagot, 2 konzerv paradicsomot. Sóval óvatosan bánjunk, mert lehet sós a füstölt. A cukrot ízlés szerint adagoljuk. Én egy csapott kanállal tettem. Beletesszük egy kiolajozott tepsibe, majd rátesszük a befűszerezett húsokat és a háromba vágott paprikát. Öntünk egy deci bort és két pohár vizet. Lefedjük. Néha kevergessük át a babot és fordítsuk meg a húst. Bő három óra minimum kell a babnak így a húsokat azért érdemes vastagra szelni. De mindig nézzük meg, mert függ a bab minőségétől is. Ha szükséges a vizet pótoljuk, de a végére elfőzzük és hagyjuk egy kicsit pirulni. Ne égjen oda! 180 fok sütőben

Nincsenek megjegyzések: