Pástétom: egy fél kiló nyúl hús (jelen esetben gerinc) – 1 hagyma – 1 kisebb paprika – 1 kisebb paradicsom – 3-4 gerezd fokhagyma – só – bors – majoránna – egy deci bor
Gombamártás: 250g erdei gomba (jelen esetben szárított) – 2 dl főzőtejszín – 1 kanál liszt – 1 hagyma – só – bors – szerecsendió – szarvasgomba esszencia – rozmaring – 2 gerezd fokhagyma
1 csomag, élesztős leveles tészta – 1 tojás – szezámmag
A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk.
A nyúlból készítünk egy pörkölthöz hasonló ételt. Egy kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd sorban hozzáadjuk a nagyobb darabokra szelt paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Ha megpárolódtak, jöhet a felkockázott nyúl hús. A gerincét még főzés előtt szedjük ki, a kisebb csontokat, majd főzés után. Fűszerezzük és öntsük fel alaplével. A vége fele jöhet a bor. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben süssük elő a tésztakosarakat.
A gombához egy kis olajon dinszteljük meg egy apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szelt ázott gombát. A levét ne dobjuk ki, hiszen az lesz hozzá az alaplevünk.
Fűszerezzük, préseljünk bele két fokhagymát és hagyjuk párolódni. Készítsünk egy tejszínes habarást, amivel besűrítjük és a legvégén, amikor kész adjuk hozzá a szarvasgomba esszenciát. Azt már ne főzzük.
Amikor már kézbaráttá hűlt, de még meleg a pörkölt szedjük ki a maradék csontokat és egy botmixer segítségével a húst és a szaft sűrűjét törjük át. A levét ne használjuk hozzá. A húspástétommal töltsük meg a kosarakat. Tálalhatunk...
19 megjegyzés:
Csudajó! Az a tésztakosár, az is nagyon tetszik! Valahol nem lehet szavazni a receptedre?
Szuper ötlet!
És nagyon klasszak a fotók is :-)
Nagyon guszta étel elegáns tálalással! Gratulálok hozzá!:)
Igazán mutatós ételt készítettél és biztosan nagyon finom is.
Nekem sajnos két éve elmaradt a nyúlszállító forrásom, de azt hiszem eddig is az átlagnál jóval többet ettünk.
Mindég azt szoktam mondani, hogy a nyúlból is elkészíthető minden, ami csirkéből is.
Nincs jellemző íze, olyan fűszerezést használhatunk, amihez kedvünk van, csak könnyen kiszáradhat sütéskor, mert nagyon sovány a húsa.
Ezért is nagyon egészséges.
Nagyon finomat készítettel!Az erdei gomba mártás nálunk is nyerő.
A fotók csodaszépek és a tálalás is ízléses!:-)
Micsoda asztal! De a kaja! Királyság!
Szívesen lettem volna vendéged!
Gyönyőrű terítés, és finom étel ! :)
Mindenkinek köszönöm :)
Ez valami eszméletlen jó!
Guszta, elegáns.
Eszméletlenül jól néz ki, és a képek...fantasztikusak! :))
Gyönyörüen tálaltad!!!!
Gratulálok, igazán különleges ételt készítettél a versenyre, és a tálalása is csodaszép!
Jól néz ki! :) A nyuszi meg nagyon finom! :)
Annyira mutatós lett (biztosan nagyon finom is), hogy komolyan esélyes a pályázaton! Szurkolok!!
Finom lehet!Az étkészlet pedig gyönyörű!
Foarte apetisant. Te sarut.
Köszönöm a kedves szavakat :)
Tare bine arata ce ai facut tu aici si aranjamentul mesei imi place ;-)
Megjegyzés küldése