Már sok mártást készítettem életemben, de ez valahogy kimaradt idáig a repertoárból. A következő a mustár lenne, így akinek van jó receptje, várom a megjegyzés rovatban.
Mint már többször és nem elégszer írtam, hogy szeretem a tarját, de hát azt is meg lehet unni egy idő után csak úgy sülve, így gondoltam, hogy egy szósszal fel lehetne dobni az íz világát.
Ez a mártás nem csak sült húsok mellé, de egy jó kis főtt marha husi vagy zöldség mellé is ideális kiegészítő. Mivel jelen esetben nem a hús a lényeg, azt mindenki ízlés szerint elkészítheti. Személyem: tarja, fűszer, paprika, hagyma, kis olaj, bor, lefedni, majd készre sütni
Egy fél fej fokhagyma – 1kanál liszt – 5 dkg vaj – 2 dl tejszín – só – bors – petrezselyem
Készítünk egy rántást, belenyomjuk a fokhagymákat, majd felöntjük egy kis alaplével. Fűszerezzük, a végén tejszínnel lágyítjuk. Ha szeretjük pár csipet apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá
Hosszabb volt leírni, mint elkészíteni :)
Mint már többször és nem elégszer írtam, hogy szeretem a tarját, de hát azt is meg lehet unni egy idő után csak úgy sülve, így gondoltam, hogy egy szósszal fel lehetne dobni az íz világát.
Ez a mártás nem csak sült húsok mellé, de egy jó kis főtt marha husi vagy zöldség mellé is ideális kiegészítő. Mivel jelen esetben nem a hús a lényeg, azt mindenki ízlés szerint elkészítheti. Személyem: tarja, fűszer, paprika, hagyma, kis olaj, bor, lefedni, majd készre sütni
Egy fél fej fokhagyma – 1kanál liszt – 5 dkg vaj – 2 dl tejszín – só – bors – petrezselyem
Készítünk egy rántást, belenyomjuk a fokhagymákat, majd felöntjük egy kis alaplével. Fűszerezzük, a végén tejszínnel lágyítjuk. Ha szeretjük pár csipet apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá
Hosszabb volt leírni, mint elkészíteni :)
13 megjegyzés:
Ez aztán nagyon jól néz ki! Imádom a fokhagymás mártást! :)
Így szuper, ahogy van! :))
Ez mennyei lehet.
Amikor megpillantottam a bloglistában a tarját, tudtam, hogy a Te bejegyzésed!:-)
A vörösboros tarja mennyei volt, hamarosan sorra kerül.
A fokhagyma szósz tényleg finom lehet mellé.Kaporszósszal is jó lehet.:-)
Fokhagymamártás.. egyszerű, de mégsem jutott volna eszembe. Szuper!
Amiben fokhagyma van, az már rossz nem lehet. Így, intenzíven meg pláne fincsi lehet, még sosem csináltam, de biztos kipróbálom.
még sosem ettem fokhagymamártást,ugyan úgy,mint kapor mártást sem,valahogy idegenkedek tőlük.Viszont van mustáros mártás receptem!
1ek mustár,3dl tejszín,2szál rozmaring,kevés olaj,só.Egy serpenyőben nagyon kevés olajon lepirítod a mustárt,hozzáadod a rozmaringot,majd felöntöd 1 dl vízzel(vagy sörrel!),felforralod.Tejszínt,sót adsz hozzá,visszaforralod,hogy mártás sürüségű legyen.
Sült csülökhöz csináltam :)
Ez nagyon fincsi lehet!
Nagyon jó ötlet!
Még sosem ettem, de biztos ízlene, nagyon szeretem a fokhagymát.
Ezt aztán így ahogy van szívesen rendelném étteremben is. Nagyon guszta!:-))
Nyami!!!!
mindenkinek köszönöm
Andi köszönöm a receptet
Megjegyzés küldése