Már nagyon rég ki szerettem volna próbálni. Nem hazudok, egy kicsit csalódtam benne, de salátával azért kellemes. Legközelebb szezámmaggal fogom sütni. Akkor ízesebb lenne, mert magának a mozzarellának így rántva nem igazán van íze. Inkább a bunda dominál.
FONTOS, hogy irtó forró olajban kell sütni, és kevés ideig (1-2 perc), hogy a sajt ne olvadjon meg teljesen, és ne follyón ki, mert akkor tényleg csak üres gömböket eszik az ember. Ezt a receptet már nem tudom, hol néztem ki, de íme az egyik változat.
2-3 csomag mini mozzarella golyó – 4-5 kanál liszt – 1kanál keményítő – 2-3 tojás – zsemlemorzsa – olaj – só – bors – kis darál dió
A keményítő, nem tudom minek kell, így írta a recept, de anélkül is jó, és fölösleges, mert szerintem a dupla panírozás a lényeg. A lisztbe belekeverjük vagy sem a keményítőt, a felvert tojásba a sót és borst. Jöhet a panírozás (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a következő réteg, de akkor már belekevertem a morzsába egy kis darált diót. Utána tegyük egy kis időre a hűtőbe, mert minél hidegebb annál nagyobb az esélye, hogy nem folyik ki a panírból. Forró-forró olajban 1-2 perc alatt süssük készre. Nekem még így is 1-2 megsínylette :)
Mostanában mivel elég kemény volt a karácsonyi szezon, amit tudok salátával eszem.
FONTOS, hogy irtó forró olajban kell sütni, és kevés ideig (1-2 perc), hogy a sajt ne olvadjon meg teljesen, és ne follyón ki, mert akkor tényleg csak üres gömböket eszik az ember. Ezt a receptet már nem tudom, hol néztem ki, de íme az egyik változat.
2-3 csomag mini mozzarella golyó – 4-5 kanál liszt – 1kanál keményítő – 2-3 tojás – zsemlemorzsa – olaj – só – bors – kis darál dió
A keményítő, nem tudom minek kell, így írta a recept, de anélkül is jó, és fölösleges, mert szerintem a dupla panírozás a lényeg. A lisztbe belekeverjük vagy sem a keményítőt, a felvert tojásba a sót és borst. Jöhet a panírozás (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd a következő réteg, de akkor már belekevertem a morzsába egy kis darált diót. Utána tegyük egy kis időre a hűtőbe, mert minél hidegebb annál nagyobb az esélye, hogy nem folyik ki a panírból. Forró-forró olajban 1-2 perc alatt süssük készre. Nekem még így is 1-2 megsínylette :)
Mostanában mivel elég kemény volt a karácsonyi szezon, amit tudok salátával eszem.
17 megjegyzés:
Lehet, hogy macerás és nem sok íze van... de így salátával, ahogy tálaltad, én bizony nagyon megkívántam. Imádom a sajtot, saláta meg szinte mindenhez jöhet! Szerintem ezt meg kell csinálnom... köszönöm az ötletet!
Csatlakozom Marikához,úgy ahogy van jöhetne:-)
Készítettem már ilyet, csak reszelt sajtból az ízesebb volt, abba nem kellett dió és keményítő sem.
Szezámosan Én is megkóstolnám!
Guszta nagyon! Tetszik a saláta köret, valahogy én is a könnyed köretek mellett vagyok.
Nekem is nagyon tetszik a szezámos ötlet! A saláta is nagyon jó!!
Megértelek, hasonlót én is készítettem, és valóban csak a jól megízesített bunda dob rajta.
Viszont így tálalva, kedvem lenne megkóstolni. Salátával valami mennyei lehetett :)
Lehet, hogy nem elég ízes, viszont nagyon guszta. S az ember ugye a szemével is "eszik".
Igy salátával tálalva nagyon gusztusos!!!
Pozele sunt minunate si reteta trebuie incercata, cu observatiile tale.
Én is bevállalnák egy adagot, már ha jut még belőle.:))
Lehet bazsalikomos mozzarellát kapni, lehet azzal kicsit ízesebb lett volna. Na majd egyszer kipróbálom.
A sajtot bepanírozva lefagyasztom és úgy teszem a forró olajba, akkor nem folyik ki.
Nagyon tetszik salátával!
Így ránézésre nagyon gusztusos!!! :-)
nagyon finom biztos!
Az lehetne, hogy én csak a salátát kértem ? :))) Átadom a golyókat annak, aki szereti :))) Ettől függetlenül nagyon gusztán néz ki.
Tudod olyan ez, mint a sport. Nem mindig az eredmény, hanem inkább a részvétel a fontos. Itt a saláta dominált és győztetek :)))))
Nekem is jöhet egy adag! Én még egy kis csípős mártogatóst is el tudnék képzelni hozzá!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése