Ez egy hosszú történet, de röviden a story arról szól, hogy a csirkésem zárva volt és ahol vettem, nem akarták leszedni a májról a szívet. Ezt sosem fogom megérteni, ha májat akarok venni, akkor májat adjanak, ha szívet, akkor szívet és ne kényszerítsenek másra. Ezért szeretem az én hentesemet, mert ő leszedi. És miért vagyok kibukva, mert nem szeretem a szívet. De mivel egyszer élünk elkészítettem belőle egy pörköltet, hogy újra megkóstoljam, a másik, mivel apuék szeretik pont kijött kétadagnyi, így át is tudom vinni nekik. Hát igen, időm, mint a tenger…. Akit érdekel Kiskonyhám facebookos oldalán fenn van a történet, itt már nem fárasztalak titeket vele.
1 kiló májról a szív – 1 nagy hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – só – bors – pirospaprika – majoránna – szalonna (vagy libazsír)
Magamnak szalonnával készítem a pörköltöket, viszont apuéknak libazsírral készítettem. Mivel egy időben készítettem a resztelt májjal, most nem apró kockákra, hanem szálára vágtam a hagymát. Dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a paprikát, fokhagymát. Szórjuk meg a fűszerekkel majd legvégén a pirospaprikával, de ekkor egyből adjunk hozzá egy negyed bögre vizet, hogy a paprika ne égjen oda. Hagyjuk vagy tíz percig rotyogni, majd tegyük bele a félbevágott szíveket. Kb. fél órát főzzük. Félidőben egy kis vörösborral is ízesíthetjük.
2011. jan. 10.
Szívpörkölt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Gratulálok a Gasztróblogger díjhoz, csak így tovább..puszik J.
Jól hangzik!
Fincsi
Jaj, csak most olvastam, gratulálok a gasztroboxos "Év bloggere" díjhoz!!!
Na én meg az előző poszthoz írtam, de itt is megismételem:
Szívből gratulálok az év gasztrobloggere díjhoz, nagyon jó helyre került:-)))
Én is így készítem a pörkölteket.
Gratulálok itt is a díjhoz,megérdemled!
Mindenkinek köszönöm a kajával és a díjjal kapcsolatos megjegyzéseket.
Sajnos amit itt említettem facebookos dolog az a munkahely elvesztéssel kapcsolatos. És , hogy munkát keresek.
A díj megérdemel egy posztot :)
Megjegyzés küldése