Ez volt a menüm egyik ütő kártyája, amivel meg is nyertem a játszmát. Szerintem ennyi bevezetésnek elég is :)
1,5 kg marhahús – 3 hagyma – 1 paprika – só – bors – majoránna – pirospaprika – 1 babérlevél – 3 gerezd fokhagyma – 1 kis konzerv paradicsompüré – kevés cukor – félszáraz vörösbor – 5-6 sárgarépa – 3 kanál zsír (nálam libazsír)
A zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és 2 fokhagymát. Utána a közepesre felkockázott marhahúst fehéredésig pirítjuk, megszórjuk a fűszerekkel és belekanalazzuk a paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel és egy fél üveg vörösborral. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Ekkor, ha úgy érezzük, tehetünk a paradicsom miatt egy kis cukrot is. Kóstoljuk. Kb negyed órán belül beletesszük a nagyobb kb 4cm karikákra vágott sárgarépát. Sózzuk vagy ételízesítsük és préseljük bele a maradék fokhagymát. Az a lényeg, hogy a végén magát sűrítse be az étel (sűrűbb legyen mint egy pörkölt, kb egy resztelt máj állagot kell, hogy kapjunk). Ha folyamatában szükséges pótolni a folyadékot, mindig borral tegyük, vagy utána fűszerezhetünk még fokhagymával, borssal. Főtt krumplival vagy krokettel tálaljuk. Aki nem szereti a bort, ne is álljon neki, mert a bor íze nagyon dominál az ételben. A képek másnap készültek a maradékról, így ez már a vég sűrűje :)
Hobbychef minden héten megajándékoz valakit ezzel a díjjal. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy én voltam az első, akit megtisztelt vele. Nagyon szépen köszönöm, igazán fenséges érzés.
KÖSZÖNÖM
1,5 kg marhahús – 3 hagyma – 1 paprika – só – bors – majoránna – pirospaprika – 1 babérlevél – 3 gerezd fokhagyma – 1 kis konzerv paradicsompüré – kevés cukor – félszáraz vörösbor – 5-6 sárgarépa – 3 kanál zsír (nálam libazsír)
A zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és 2 fokhagymát. Utána a közepesre felkockázott marhahúst fehéredésig pirítjuk, megszórjuk a fűszerekkel és belekanalazzuk a paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel és egy fél üveg vörösborral. Lassú tűzön elkezdjük főzni. Ekkor, ha úgy érezzük, tehetünk a paradicsom miatt egy kis cukrot is. Kóstoljuk. Kb negyed órán belül beletesszük a nagyobb kb 4cm karikákra vágott sárgarépát. Sózzuk vagy ételízesítsük és préseljük bele a maradék fokhagymát. Az a lényeg, hogy a végén magát sűrítse be az étel (sűrűbb legyen mint egy pörkölt, kb egy resztelt máj állagot kell, hogy kapjunk). Ha folyamatában szükséges pótolni a folyadékot, mindig borral tegyük, vagy utána fűszerezhetünk még fokhagymával, borssal. Főtt krumplival vagy krokettel tálaljuk. Aki nem szereti a bort, ne is álljon neki, mert a bor íze nagyon dominál az ételben. A képek másnap készültek a maradékról, így ez már a vég sűrűje :)
Hobbychef minden héten megajándékoz valakit ezzel a díjjal. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy én voltam az első, akit megtisztelt vele. Nagyon szépen köszönöm, igazán fenséges érzés.
KÖSZÖNÖM
12 megjegyzés:
Húúúú, finom lehetett! Milyen bor került bele?
Bianka!Szerintem ez az étel is legalább annyira finom, mint a Tőled tanult vörösboros tarja!:-)
Hú, ez nagyon finom lehetett, én imádom!
Hát ez nagyon extrán néz ki, a látvány és a leírás garantálja, hogy csodafinom lehet...
Bianka utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!
Biztos nagyon finom volt a menű, a torta és a marharagu is isteni lehetett!:)
Szuperjól hangzik, főleg pár pohárka vörösborral leöblítve!
Minden elismerésem a GYŐZTES-eké :))))))
Gratula erte, nagyon jol hangzik, fennseges menu lehet!!!! A dijat teljes mertekben megerdemled. Puszi.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
annyira szeretem a marhapörit tarhonyával, de azuram nincs annyira oda érte, így nem főzöm.... mennék vendégségbe legközelebb, viszek kacsamájat ha akarod :)
Most készítem!:-)Alig várom, hogy készen legyen!
Nálunk megint ez az étel készül!:-)Sokadjára!:-)
Megjegyzés küldése