Az utóbbi időben több blogon is volt róla szó, hogy az újságban leírtak, nem mindig felelnek meg a valóságnak. Hasonlóan jártam én is, csak szerintem jelen esetben a recept sem volt tökéletes, szerintem valami kimaradt belőle, vagy nem pontos a leírás, de nekem nem, hogy a kép nem stimmel, de olyan lett az íze mintha homokot ettünk volna. És most nem estem túlzásba. Az egész landolt a kukába. Újságcímet nem írok, mert kedvelem és rendszeres olvasója vagyok, és maga a kiadvány is régi egy 2002-es megjelentetés. Pontosan az ott leírtakat jegyzem le, így kíváncsi vagyok, hogy én vagyok a hülye, vagy tényleg hiányzik belőle valami, vagy én értelmeztem félre.
40 dkg margarin – 45 dkg liszt – 1 db tojás – fél citrom – só
A margarint és a lisztet sós, enyhén citromos vízzel jól összedolgozzuk, dupla hajtogatással vajas tésztát készítünk. (itt meg kell jegyeznem, hogy olyan porhanyós volt, hogy alig lehetett hajtogatni, szakadt szanaszét). 3-10 mm vastagságúra nyújtjuk attól függően, hogy milyen alakú formát kívánunk kiszúrni a tésztából. Ez tetszés szerint félhold, kocka, hasáb is lehet. Tiszte sütőlemezre tesszük, felvert tojással lekenjük, majd forró, kb. 230 C-os, gőzmentes sütőben aranysárgára sütjük.
De jó a képen van sajt, de nem is írnak róla, így én is tettem rá :)
Na jó ennyi lenne…..????
40 dkg margarin – 45 dkg liszt – 1 db tojás – fél citrom – só
A margarint és a lisztet sós, enyhén citromos vízzel jól összedolgozzuk, dupla hajtogatással vajas tésztát készítünk. (itt meg kell jegyeznem, hogy olyan porhanyós volt, hogy alig lehetett hajtogatni, szakadt szanaszét). 3-10 mm vastagságúra nyújtjuk attól függően, hogy milyen alakú formát kívánunk kiszúrni a tésztából. Ez tetszés szerint félhold, kocka, hasáb is lehet. Tiszte sütőlemezre tesszük, felvert tojással lekenjük, majd forró, kb. 230 C-os, gőzmentes sütőben aranysárgára sütjük.
De jó a képen van sajt, de nem is írnak róla, így én is tettem rá :)
Na jó ennyi lenne…..????
Játék: Kiskonyhám Ízei, Facebookos oldalán játék van a 300. likolom tiszteletére.
A következő kedves blogtársaktól kaptam díjakat.
Krisztinakonyhája, Ami, Nelli, Foodafok, Liza, Hobbychef
Nagyon, nagyon szépen köszönöm. Meg sem tudom hálálni azokat a kedves szavakat, amiket írtatok rólam. Csak irulok-pirulok :)
Viszont ahogy látom, lassan körbeért a díjeső, így én most sok szeretettel, minden olyan kedves blogolónak ajánlom, aki még nem kapta meg.
12 megjegyzés:
Nekem egy kis tejföl hiányzik belőle, de ki tudja ? :))
Bocsánat, és egy kis parányi élesztő ????
A receptből biztos, hogy hiányzik valami, mégpedig egy kis folyadék, vagy ahogy Viki írta, tejföl.
A 40 dkg margarin a 45 dkg liszthez rengeteg, szerintem maximum 20 dkg-t bír el.
Hogy ennek ellenére mégis összeálljon a tészta én is tejfölt használnék.
Szia!
Szerintem ez sós linzi tészta akart lenni (akkor 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1,5 dl tejszín 4 db tojássárgája és só kell bele, amit ugyanúgy dolgozol el, mint az édes linzertésztákat), vagy nem tom...
Hű, nagyon guszták az aprókák! :-D Gratulálok a díjakhoz is! :-)
Nem tudom,mi hiányozhat a tésztából, de már én is jártam hasonlóan, mikor újságból próbáltam sütni...
Ezért is szeretem jobban a blogokat, itt eddig még csak jó receptet találtam, és ha nem voltam valamiben biztos, akkor tudtam kitől kérdezni...
A díjakhoz gratulálok! :)
Látom már előttem többen is megírták, hogy tejföllel lehetne javítani a tésztán. Szerintem is. Felcsigáztál vele, kifogom próbálni.:))
Nálunk itt minden receptnek egy TEST KITCHEN-ben kell hogy tovább adják, minden recpt ki van próbálva, mielőtt az ujság, vagy a magazinba kiadnák.
Ilyen fajta tészta ha omlósnak illene be, vagy vaj, vagy tejföl hiányzik belőle, de a margarin az tul sok a liszt mennyiségehez. Szerintem az ilyen fajta recept ami kérdő vonást csinál, én nem is kezdenék hozzá, mert csak fel idegisitene, és magam vádolnám miatta!
tejföl lesz az :) és kell annyi margarin is. nálunk ez sórúdként funkcionál. de fel a fejjel, legalább szépek lettek :)
Gyüttem megnézni mi a helyzet aprókák terén, mert engem is izgatott, hogy mégis mi is hiányzik ? :)))
Köszönöm a tanácsokat, valóban hibás volt a recepet
Megjegyzés küldése