2011. márc. 3.

Tükörtojásos pizza


Tegnap valakinél láttam pizzát, majd pár percre rá főzelékfeltétként tükörtojást. Mindkettő nagy kedvenc, így hát kevertem az élvezeteket és lett belőle ez. Ne tudjátok meg, mesés, de ne felejtsünk le róla a hagymát és kolbászt, ami…..Na jó, nem is ecsetelem tovább íme a recept :)

400g liszt – fél kocka élesztő (vagy egész kis tasak szárított) – 2 kiskanál cukor – 1 kiskanál só – negyed bögre tej – 2 dl langyos víz – 3 kanál olaj – só – majoránna – oregano – 1 kis konzerv paradicsom püré – 1 gerezd fokhagyma – egy nagy fej hagyma – kolbász – tojások – sajt

Felfuttatjuk az élesztőt (élesztő, 1 kiskanál cukor, langyos tej, 2 kk. liszt és meleg hely). Ha megnőtt hozzáadjuk a liszthez, sóhoz, maradék cukorhoz és olajhoz. Robotgéppel (a csigaszerű fejjel) jól kidolgozzuk. Kb. 5 percig szoktam. Akkor jó, ha kezd levegős lenni és elválik a tál falától. A vizet úgy adom hozzá (általában 2 dl), hogy egy jó rugalmas puhás tésztát kapjak. Majd lefedve meleg helyen ¾ órát kelesztjük. Utána lisztezett felületen egyet könnyen gyúrunk rajta, majd kézzel vagy nyújtófával kinyújtjuk. Egy nagyobb tálkával kisebb pizzákat szabunk ki. Én egy müzlis tálat használtam. Beletesszük egy kikent vagy sütőpapíros tepsibe, a tészta szélére csipkedéssel magas falat képezünk, megkenjük a házi pizza krémmel (elkeverjük a paradicsompürét, préselt fokhagymát, oregánot, cukrot, majoránnát, sót és egy kis vizet), megszórjuk vékonyra szelt hagymával, ráfektetünk pár vékony karika kolbászt, ráverünk egy tojást és óvatosan megszórjuk sajttal. Azért kell, hogy magas falat képezünk, hogy a tojás ne folyjék ki, valamint sütés közben mikor megnő a tészta, legyen ideje megdermedni, és akkor se bugyogjon ki. Ha egy kicsit megteszi semmi pánik, nem ront élvezeti értékén. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
És bár nagyon szép, de nagy bánatomra ez a táj fogadott reggel kinézve az ablakon. Én tényleg azt hittem, hogy ideje tavaszodni :))))

18 megjegyzés:

4Gyerek írta...

pizza mindenkor minden mennyiségben!

azért ha lehet most még 2-3 napig nem kérek extra felmelegedést. Középsőm bulit tart az osztálytársaknak, s a fő tevékenység sízés-szánkózás. Így a házat sem lesz idejük szétszedni. Ellenben ha kint latyak lesz....jajj nekem.
De utána kérem a tavaszt, hogy hiper-szuper gyorsasággal érkezzen. Pl. kölcsönözzön egy japán vonatot: gyors is, pontos is.

Ami írta...

Fincsi! Nagyon szeretem a pizzát! :)

Chef Viki írta...

Ez a verzió nálunk is igen menő :-)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Jaj de szep a tél....de mos menni kéne!!!
A pizza Isteni!!!

Éva írta...

Jó megoldást találtál ki a pizza-tojással.A táj sajna mifelénk is hasonló most, tegnap még tavasz volt!

Zsiri írta...

Nagyon guszta! Azt hiszem, egyik este ez lesz a vacsi :) Nálunk is annyi hó eset... éljen a tavasz.

Nelli írta...

Ezt a pizzát most elfogadnám ebédre!:-)
Sajna nálunk is havazott!

Nelli írta...

Jaj!Elfelejtettem Neked itt gratulálni!

ginko írta...

Jaj, nagyon guszta kis darab...csodás reggeli-ebéd-vacsora:)

Dia írta...

Mi is nagyon szeretjük a tükörtojást, pizzával, vagy mással.

Ditta tortái írta...

Én sem utasítom el,jöhet,nagyon guszta:-)

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon guszta a pizza, jöhet! Itt Heidelbergben nagyon szépen süt a nap, amióta megjöttem hétfőn! Otthon tényleg akkora a hó?

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm és jelentem a hó eltűnt és a latyak vettem át az uralmat

Juci írta...

Vikinél már bezabáltam, de innen is csipegetek egy kicsit, engedelmeddel!!!

Viki írta...

Nálunk már elfogyott, most jöttem hozzád enni :)

Eszter írta...

Nyami! Ezt mi is nagyon szeretjük!

María írta...

Így még nem sütöttem pizzát, de ki fogom próbálni!!

Hobbychef írta...

Imádom a pizzát, ez meg nagyon guszta.