2011. ápr. 22.

Holstein szelet

Annyira tetszik a színvilága, hogy szívesen beküldeném a mostani színes VKF feladatra, de arra még törnöm kell egy kicsit a fejem :)
Ez egy mutatós, de annál egyszerűbb étel. És minden benne van, ami szem szájnak ingere, főleg egy férfi bendőre tekintettel.

Sertés, pulyka, csirke hús (jelen esetben karaj) – tojás – húsfűszer – fokhagyma – olaj

A húst mindenki ízlése és állata szerint válassza. Én idáig csak sertés változatban ettem, de sok ismerősöm készíti szárnyas húsból is. (A húst mindenki tetszés szerint klopfolja és süsse, de mivel ez a fogás a férjemnek készült és ő ette meg a modellt, jó vékonyra készítettem, mert ő így szereti) A fűszert, elkeverjük a préselt fokhagymával és olajjal, majd bepácoljuk vele a húst. Hagyjuk vagy fél órát pihenni, majd serpenyőben kevés olajon készre sütjük. Ahány húsunk van, annyi tükörtojásunk. Mi krumplipürével szeretjük, de szerintem bármilyen köret illik hozzá. Mellé megkoronázandó sült kápia paprikát tálaltam :)

8 megjegyzés:

Ami írta...

Ezt most szívesen megenném :)

Csibe írta...

Nagyon jól jönne most!

Puszedli írta...

Tényleg nagyon szép, színes! Finom lehet!

pitypang írta...

Imádom az ilyen husis ételket:D:)
nagyon guszta!!:)

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon guszta! Nem tudtam, hogy ilyen menő neve van, nálunk csak tükörtojásos hús néven fut :)) És egy szelet sajtot is teszünk a tojás alá.

Gizi írta...

Imádom!!! Vagyis csak imádnám, mert nagyon messze van tőlem.:))

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm

Dia írta...

De szeretem!!!