2011. máj. 7.

Meggyes, kakaós szelet

Ez egy nagyon kellemes kis sütemény, csak az összeállítása … így nem szeretnék csuklani :) Utálok gyúrni, mert olyan érzés, mintha sosem akarna összeállni a tészta. Már az egész konyha úszik a morzsában, még a fejem búbja is tele van, mormolgatom, hogy soha többé nem állok neki, de amikor kész és jóízűen falatozunk belőle, azt gondolom még is megérte. Tészta: 50 dkg liszt – 15 dkg cukor – 25 dkg margarin – fél csomag sütőpor – 1 nagy tojás vagy 2 kicsi – 1 negyed citrom reszelt héja – csipet só – 1 bő kanál kakaó
Töltelék: jelen esetben egy üveg magozott meggy – cukor – fahéj – zsemlemorzsa
Porcukor

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd izzadságos munkával gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal és további hozzávalókkal. A liszt mennyiségébe számoljuk bele a kanál kakaót is. Hagyjuk lefedve, vagy tizenöt percet pihenni, de nem kell hűtőbe tenni. Ha letelt az idő felezzük meg és egy lisztezett munkapulton, óvatosan nyújtsuk ki a kikent tepsink méretére. Tegyük a sütőformába, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, lecsepegtetett meggyel és a negyed pohár, ízlés szerinti fahéj, cukor keverékkel. Majd újra zsemlemorzsa és jöhet a másik tészta. Ne izguljunk, ha szakad, igazítsuk, toldozzuk, foltozzuk :)
Tegyük 180 fokos előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre. Ha kész még melegen szórjuk meg porcukorral.

6 megjegyzés:

Marika írta...

Már a kinézete alapján is úgy gondolom, hogy megérte a fáradtságot! :) Az íze is kifogástalan, gondolom! :)
Ki fogom próbálni! Köszi , hogy megosztottad!

Éva írta...

Nem az a lényeg hogy hogyan mennyi energiával készítetted, hanem az hogy sikerült és jóízűen elfogyasztottátok.Guszta lett!

Praliné Zsuzsi írta...

Imádom a meggyes sütikéket, főleg fahéjjal! Vittem a recit!

Mary írta...

Guszta és ezért gondolom megéri a fáradtságot!:)

Juci írta...

Jó kis recept,tetszik nagyon.

Bianka írta...

Köszönöm nektek