2011. máj. 19.

Spárgás, szalonnás tojás

Az év utolsó spárga receptje. Mit mondjak, ezt a variációt nem hagyhattam ki, mert a spárga és a tojás remek párost alkotnak. Persze a szalonna sem maradhatott ki a kombinációból, ezzel is megkoronázva a remek reggelit. 1 főre számolva
4-5 szál spárga – 2 tojás – 1 szál újhagyma – só – bors – 4-5 szelet bacon szalonna – paprika
A spárgát megpucoljuk, majd sós cukros vízben előfőzzük. A bacon szalonnát lepirítjuk, majd a vékonyra szelt hagymát, paprikát átdinszteljük a visszamaradt zsírban. A tojásokat felverjük és a hagymás alapra öntjük. Próbáljunk összehozni egy omletthez hasonlót, ne törjük szét a tojást. Sütés után, állítsuk össze a képen látható módon.

8 megjegyzés:

Nelli írta...

Kedvet csinálsz Nekem a spárgához!:-)

Kati írta...

Hát már én is megkívántam a spárgát, de itt nálunk sehol sem láttam friss spárgát.

Eszter írta...

Ez jóóó!

Mary írta...

Jó kis reggeli! :)

Ottis írta...

Nálad nagyon sok a spárgás étel, nagyon guszták, én még soha nem ettem :(

Éva írta...

Mivel még nem ettem spárgás ételt ezért feltételezem hogy nagyon finom a rántottát viszont szeretem, guszta nagyon a tálalásod!

Gizi írta...

Nagyon guszta és reggelire szívesen bevállalnám.:)

Bianka írta...

Köszönöm nektek és aki még nem evett spárgát ne habozzon