2011. jún. 1.

Cseresznye fagylalt

Idén készítettem életem első fagylaltját, azt is Dokinak köszönhetően. Első próbálkozásra eperre szántam el magam, viszont azt most sokan posztoltátok, így a tegnapi cseresznyefagyira maradt a fagyikészítés rejtelmeinek bemutatása. Nem hittem volna, hogy első jeges képem zárt konyha keretein belül készül, de kinn vihar, jégeső tombol, igazi fagyis idő :)

350 g magozott cseresznye – 100g cukor – 2 dl tejföl – 2 dl tejszín

A magozott cseresznyét megszórjuk cukorral és minimum egy fél órán át pihentetjük. Ha letelt az idő, egy botmixerrel pürésítjük, miközben hozzáadjuk a tejszínt és tejfölt. Mivel nincs fagyigépem, hűtési idő alatt, legalább 3x robotgéppel fel kell lazítani és habosra keverni.
A cseresznye sokkal vizesebb gyümölcs, így nem annyira krémes, mint az eper, de nagyon ütős ajánlom mindenkinek. Egy tanács, fogyasztási idő előtt vegyük ki a mélyhűtőből.
Ha epret szeretnénk, hasonlóan járjunk el.

12 megjegyzés:

Jucy írta...

A hétvégén ha már lesz anyáméknál én is akarok cseresznyés fagyit gyártani, le is mentem a recepted :)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Alig várom, hogy beérjen a cseresznyénk:-) Nagyon jó lett:-))

Gizi írta...

Szuper, nagyon guszta!!! Én is viszem a receptet és sürgetem a cseresznye beérését.:)

4Gyerek írta...

hát ahol már van cseresznye, ugyi?
itt még a piacon aranyárban mérik, a kertben az eper is még csak most virágzik.
mostazegyszer beérem az ínycsiklandó fotóval.

Citromhab írta...

Hűha, de guszta!!

Erinacea írta...

Most toltam be az utolsó adag otthonról hozott cseresznyét :) Sebaj, majd a következő adagból :)

nely írta...

Delicioasa! si ce bine arata! Pupici!

Dia írta...

Váááóóóó! Ez ütős tényleg!

Reka írta...

huuuuu de fincsi, meg sose keszitettem cseresznyes fagyit.

Zsiri írta...

Istenien néz ki ez a fagyi!

Elisabeth írta...

Fantasztikus a cseresznye fagyid...az egyik legkedvencebb nekem! Szép a prezentáció is:DDD

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm