2011. aug. 14.

Müncheni Régensherceg csokoládé torta

Férjem anyukájának a szülinapjára készült. Nagy dilemmát okozott a csokoládétorta készítése, mivel, én egyáltalán nem szeretem, de mivel nem én vagyok az ünnepelt és most nem az én kívánságaim teljesülnek, nekivetettem magam a csokoládétorták világába. A facebookon nagyon sok remekebbnél remekebb receptet kaptam, amit el is mentettem, de végül egy újság mellett döntöttem. A csoda neve ellenére ez egy sima csokitorta :)))) Tortalap: 7 tojás – 150 g cukor – 1 cs. vaníliás cukor – csipet só – 150 g liszt
Krém: 2 tábla keserű csoki (én Boci) – 1l tej – 2 csomag csokoládé puding – 8 kanál cukor – 250 g vaj v. margarin
Tetejére: kész tortabevonó vagy 2 tábla étcsokoládé és olaj – 3-4 kanál kakaó Az eredeti recept 6 laposra írja, de én csak 3 lapot sütöttem, hogy egy kicsit emberibbek legyenek, hiszen ebből a mennyiségből el sem tudtam volna képzelni 6 lapot. Papírvékony piskótákat kellett volna sütni. Aki akarja, azért kipróbálhatja 4-5 laposra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy nagyon kemény habot verünk. Mikor már kész még a robotgéppel hozzáadjuk a cukrokat és a csipet sót. A sárgáját is felverjük, de azt a liszttel együtt, már csak kanállal óvatosan hozzákeverjük a fehérjéhez. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát és 6-8 (függ a mérettől) púpos evőkanál tésztát simítunk el benne. Kb 225 fokos előmelegített sütőben pirosodásig sütjük. Az kb 5 per, de amint melegebb a sütő az sütési idő is csökken. Ha megsült egyből szedjük ki, húzzuk le a papírt és tegyük hűlni. Amíg tart a tészta folytassuk a műveletet.
A krémhez leírás szerint főzzük meg a csokoládépudingot. Csak miközben forraljuk a tejet, olvasszuk meg benne az két tábla étcsokoládét. Én 8 kanál cukrot adtam hozzá, de ez ízlés kérdése.
Tegyük félre hűlni. Ha teljesen kihűlt robotgéppel habosítsuk fel a vajat v. margarint és adjuk a csokoládéhoz, majd ugyancsak géppel keverjük össze őket.
Ha megvagyunk minden művelettel, állítsuk össze a tortát. Ne sajnáljuk a lapok között a krémet. A legvégén a legfelső lapot és a szélét is vonjuk be vele. A maradék krémet sűrítsük be, hogy a legvégén formázni tudjunk vele. Keverjük el benne a kakaót és tegyük azt is hűtőbe.
Mivel a krémet elsimítottuk az egész tortán, már nem szükséges a tortabevonó, ha nem, vagyunk oda érte. Legközelebb már én sem fogom. De ha szeretjük, vagy simább felületet képzeltünk el, akkor készítsük elő a bevonót és fedjük be vele a tortát. Ha kész bevonó csak fel kell oldani,h a mi készítjük, gőz felett megolvasztjuk a magas kakaótartalmú csokoládét és 1-2 kanál olajjal jól elkeverjük. Mielőtt teljesen megdermedne érdemes egy nagyon éles és vékony késsel a szeleteket bevágni.
A már kész tortát, tetszés szerint díszíthetjük az előre besűrített krémmel. Fogyasztásig hűtőbe tároljuk, szeletelésnél használjunk forró vízbe mártott vékony pengéjű kést.

15 megjegyzés:

Petra írta...

Bianka, ez gyönyörű! Anyósod nagyon szerencsés. :))) Az íze is mennyei lehet. :)))

sara & Miki írta...

La multi ani soacrei tale! Un tort minunat.

Éva írta...

Nagyon szép tortád készítettél anyósodnak! Anyósod büszke lehet a menyére hogy ilyen ügyes! Utólag is Isten éltesse nagyon sokáig erőben egészségben anyósodat! Nagyon finom lehetett a torta!

Gizi írta...

Kacifántos neve ellenére, nagyon-nagyon finom lehetett ez a torta!!! Olyan guszta az a szelet, hogy legszívesebben elcsenném és befalnám.:)

Boldog születésnapot az anyósodnak!!!

Vicuska írta...

Ez a torta tényleg csupa csokoládé!!!! Sok boldog csokis szülinapot az ünnepeltnek :)

Moha írta...

Bianka ez nagyon szép lett! Boldog születésnapot anyósodnak, remélem ízlett a tortája?

trollanyu írta...

Gyönyönyrű lett, nagyon elkényezteted az anyósodat:)

Mary írta...

Guszta lett nagyon! Boldog születésnapot az ünnepeltnek! :)

Okki írta...

Nagyon szép lett a torta és biztosan nagyon finom is! :)

Büszke lehet az anyósod, hogy ilyen ügyes mennye van :)

Nagyon boldog születésnapot az ünnepeltnek! :)

Bianka írta...

Köszönöm, anyós nevében is :)

Nely írta...

Un tort delicios ! La multi ani soacrei tale si multa sanatate! O zi minunata va doresc!

Mézigörl írta...

Bianka! Nagyon ügyi vagy, csodás lett a torta, és isten éltesse az anyósodat! :-)

Elisabeth írta...

Bianka, az anyosod buszke lehet rad.
A torta gyonyoru, es igazan nagyon finomnak nez ki. A csokolade krem es bevonas fantaszikus!
Boldog szuletesnapot anyosodnak:D

Bianka írta...

Köszönöm :)

Foodafok írta...

Azért mert édesszájú vagyok, nem kéne nyalakodnom a képernyőt! Nagyon szép kis torta.