Tudom, hogy irtó csúnya, de tanulságos és maga a recept nagyon jó. És hát nem szégyen, ha valami nem sikerült külsőleg, de még is kétpofára eszik :))). Mörfi törvény alapján, pont, amikor a legjobban igyekszik az ember, balul sül el minden. Így jártam ezen a hétvégén, amikor is meghívást kaptunk bogrács partira. Tudtam, hogy a házigazdák szeretik a könnyű nyári, gyümölcsös desszerteket, így nem is volt kérdés, hogy mit fogok készíteni. Abban hibáztam, hogy szilikonos formába öntöttem és nem tálkákba. Mivel az áfonya elég nehéz lesüllyedt az aljára és nem tartotta meg a formát. Túl kicsi, barázdás és túl mintás formákat választottam (középen lukat formázó, virág mintást). Ha csak a szedres, joghurtos alapot használtam volna, akkor semmi gond, de bánatomra sok-sok gyümölccsel szeretem. Ízre remek, így már dermed a következő adag, tálkákban, amiket nem fogok kiborítani :)))
3 kis doboz natúr joghurt – 2 db. 2 dl habtejszín – 3 kanál cukor – 1,5 zacskó zselatin fix – 3 marék szeder – 1 doboz áfonya
A tejszínt nem kell habbá verni, hanem a joghurttal kell összekeverni. A cukorral való ízesítés függ a gyümölcstől is. Az áfonyát a kezünkkel pépesítsük, nyomkodjuk át és adjuk az alaphoz. Nem csak a színe, de az íze is remek lesz tőle. Innentől már használhatunk robotgépet. Szórjuk bele a zselatint és jól-jól keverjük bele. Az áfonyát már csak kanállal, hogy ne törjön össze. Öntsük tálkákba vagy egy nagyobb tálba. Hűtőben, minimum 3 órát pihentessük, míg meg nem dermed, de egy nappal hamarabb is elkészíthetjük.
3 kis doboz natúr joghurt – 2 db. 2 dl habtejszín – 3 kanál cukor – 1,5 zacskó zselatin fix – 3 marék szeder – 1 doboz áfonya
A tejszínt nem kell habbá verni, hanem a joghurttal kell összekeverni. A cukorral való ízesítés függ a gyümölcstől is. Az áfonyát a kezünkkel pépesítsük, nyomkodjuk át és adjuk az alaphoz. Nem csak a színe, de az íze is remek lesz tőle. Innentől már használhatunk robotgépet. Szórjuk bele a zselatint és jól-jól keverjük bele. Az áfonyát már csak kanállal, hogy ne törjön össze. Öntsük tálkákba vagy egy nagyobb tálba. Hűtőben, minimum 3 órát pihentessük, míg meg nem dermed, de egy nappal hamarabb is elkészíthetjük.
11 megjegyzés:
Dehogy csunya Bianka...és bisztos Isteni ize van!!!!
Szeretem az áfonyás-szedres-erdei gyümölcsös finomságokat! Még ha trutymós is! :)
Azért az íz mindig fontosabb!!
Foarte bun, fructe de padure....excelent! O zi placuta!
Biztosan finom, az áfonyás édességek egyébként sem szoktak mutatósak lenni annyira :)
Istenien néz ki és nem csúnya, inkább olyan szép rusztikus:) Áfonya és szeder csak jó lehet.
Ha nem írod ezt a szót az elejére, senkinek fel sem tűnik. Igen finom lehetett a jó gyümölcsöktől és ez a lényeg!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, azért befalnám, akárhogy is néz ki, de ez csúnyának nem csúnya!!! :)
Biztos vagyok benne, hogy nem hoztál haza belőle.
Fogadni merek, hogy az utolsó falatig elfogyott. Finom ez...
Imadjuk mi is a jaurtos gyumolcsos desszerteket!!!! Szilikon formaba tenyleg nem szabad tenni, ezt mar en is tapasztaltam.
De az iz a fontos!!!!
Megjegyzés küldése