Amint megláttam tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. Valami fantasztikus mindenkinek ajánlom, nem csak reggelire, vacsorára, de még sörkorcsolyának is tökéletes. Bár bonyolultnak tűnik – én is első ránézésre azt hittem – de egyáltalán nem az, ha követjük az ITT fellelhető linken található fázisfotókat. Nagyon sok blogon láttam, de most Trinity receptjét vettem alapul, pár gramm változtatással.
Tészta: 2,5 dl tej – 1 teáskanál só – 0,85 dl olaj – 1 egész tojás – 430g liszt – 1,5 csapott evőkanál cukor – 1 kis csomag szárított élesztő (vagy fél kocka friss élesztő) – min. 10 db virsli
Tetejére: 1tojás – víz - szezámmag Ha van kenyérsütőgépünk, érdemes abban előkészíteni a tésztát. Minden alapanyagot tegyünk a keverő tálba, majd a dagasztó-kelesztő programmal állítsuk össze. Ne rémüljünk meg, ha nincs gépünk, friss élesztővel is elkészíthetjük. Az élesztőt futassuk fel (1 kk. cukor, 2 kk. liszt és langyos tej), dagasszuk össze a többi alapanyaggal (a robotgép csigás végével), majd 1 órán át meleg helyen kelesszük. A lényeg, hogy kalács tészta állagot kapjunk. Ha megfelelő állapotba került a tésztánk, legyen az gépi vagy kézi, osszuk 8 egyenlő részre, formázzuk golyóvá, majd 10 percig pihentessük. Közben szeleteljük fel a virsliket. Az ITT fellelhető linken megtaláljátok a formázást, mert hiába írnám le, nem lenne érthető. Annyit azért megjegyeznék, hogy a szálakat vékonyra, és kb. 23-25 cm-esre nyújtottam ki, hogy formázása könnyebb legyen, valamint esztétikailag is szebb lesz a végeredmény. Érdemes a műveleteket már a sütőpapírral kibélelt tepsiben elvégezni, hogy utána ne kelljen egyik helyről a másikra pakolászni. Tegyük 20 percre pihenni, majd kenjük meg a tetejét a felvert és egy kevés vízzel felhígított tojással és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Érdemes mustárral, majonézzel, vagy ketcuppal tálalni.
Tészta: 2,5 dl tej – 1 teáskanál só – 0,85 dl olaj – 1 egész tojás – 430g liszt – 1,5 csapott evőkanál cukor – 1 kis csomag szárított élesztő (vagy fél kocka friss élesztő) – min. 10 db virsli
Tetejére: 1tojás – víz - szezámmag Ha van kenyérsütőgépünk, érdemes abban előkészíteni a tésztát. Minden alapanyagot tegyünk a keverő tálba, majd a dagasztó-kelesztő programmal állítsuk össze. Ne rémüljünk meg, ha nincs gépünk, friss élesztővel is elkészíthetjük. Az élesztőt futassuk fel (1 kk. cukor, 2 kk. liszt és langyos tej), dagasszuk össze a többi alapanyaggal (a robotgép csigás végével), majd 1 órán át meleg helyen kelesszük. A lényeg, hogy kalács tészta állagot kapjunk. Ha megfelelő állapotba került a tésztánk, legyen az gépi vagy kézi, osszuk 8 egyenlő részre, formázzuk golyóvá, majd 10 percig pihentessük. Közben szeleteljük fel a virsliket. Az ITT fellelhető linken megtaláljátok a formázást, mert hiába írnám le, nem lenne érthető. Annyit azért megjegyeznék, hogy a szálakat vékonyra, és kb. 23-25 cm-esre nyújtottam ki, hogy formázása könnyebb legyen, valamint esztétikailag is szebb lesz a végeredmény. Érdemes a műveleteket már a sütőpapírral kibélelt tepsiben elvégezni, hogy utána ne kelljen egyik helyről a másikra pakolászni. Tegyük 20 percre pihenni, majd kenjük meg a tetejét a felvert és egy kevés vízzel felhígított tojással és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Érdemes mustárral, majonézzel, vagy ketcuppal tálalni.
20 megjegyzés:
Csodásak! A virslikarikákat csak úgy belenyomkodtad? Mert így is nagyon aranyos.:)
Köszönöm
Nem nyomtam bele, hanem úgy készítettem, ahogy a külföldi oldalon láttam, csak miközben fontam próbáltam inkább körbevenni a virslit a szálakkal, hogy szép lukas maradjon.
Nagyon guszta!
Én is elfogom készíteni :)
Nagyon helyes copfok lettek!
Ezt nekem is el kell készítenem :)
Bianka....de szépek!!! En is lopom a receptet!!!
Jaj, de jól néz ki! A fotók alapján pedig nem is nehéz elkészíteni. Azt hiszem, hétvégén teszek egy próbát. Köszi a receptet!
tényleg nem volt nehéz megcsinálni,tartottam töle egy kicsit, nagyon finom!
De jól sikerült,annyira guszták.Nagyon ügyes vagy,de tényleg!!!
Arata grozav si cu siguranta este foarte bun! O zi placuta!
Nagyon guszta! Az én virslikéim egy kicsit kilógtak, de ez nagyon jó, hogy így belesültek!
Nagyon jól néz ki, guszta! Valóban egy pár napja látom, hogy többen is kipróbálták , de azért mindegyik más. Nagyon finom lehet valóban !
Szuper lett!
ez a te is fiam, Brutus kategória.
nekem sem lenne szabad kimaradnom. idő kérdése csak, remélem. s elkészítem.
a te darabjaid is mind gyönyörűségesek.
Nagyon tetszik, ezt én is el fogom készíteni!:)
Végre megvan mit csinálok ma vacsira :)
De ügyes vagy! Nagyon guszták lettek! :))))
Nagyon szépek lettek. Ezeket nem is szabadna megenni, csak hosszan nézni, és ettől már nem is leszünk éhesek.
Valami szenzácios kalács a virslivel! Fantaszikus ügyesen készitetted el. Igazán szép a kinézete, és nagyon guszta!
Én nem, de a gyerekeim elkészítették. Nekünk is nagyon ízlett.
Az unokáim még csináltak a coppf végére egy masnit :)
Nagyon jól néz ki, megjegyzem, sokkal szebb a tiéd, mint az eredeti! Vittem a receptet én is :) köszi
Megjegyzés küldése