2011. aug. 5.

Virslis copfok

Amint megláttam tudtam, hogy ezt nekem is el kell készítenem. Valami fantasztikus mindenkinek ajánlom, nem csak reggelire, vacsorára, de még sörkorcsolyának is tökéletes. Bár bonyolultnak tűnik – én is első ránézésre azt hittem – de egyáltalán nem az, ha követjük az ITT fellelhető linken található fázisfotókat. Nagyon sok blogon láttam, de most Trinity receptjét vettem alapul, pár gramm változtatással.
Tészta: 2,5 dl tej – 1 teáskanál só – 0,85 dl olaj – 1 egész tojás – 430g liszt – 1,5 csapott evőkanál cukor – 1 kis csomag szárított élesztő (vagy fél kocka friss élesztő) – min. 10 db virsli
Tetejére: 1tojás – víz - szezámmag Ha van kenyérsütőgépünk, érdemes abban előkészíteni a tésztát. Minden alapanyagot tegyünk a keverő tálba, majd a dagasztó-kelesztő programmal állítsuk össze. Ne rémüljünk meg, ha nincs gépünk, friss élesztővel is elkészíthetjük. Az élesztőt futassuk fel (1 kk. cukor, 2 kk. liszt és langyos tej), dagasszuk össze a többi alapanyaggal (a robotgép csigás végével), majd 1 órán át meleg helyen kelesszük. A lényeg, hogy kalács tészta állagot kapjunk. Ha megfelelő állapotba került a tésztánk, legyen az gépi vagy kézi, osszuk 8 egyenlő részre, formázzuk golyóvá, majd 10 percig pihentessük. Közben szeleteljük fel a virsliket. Az
ITT fellelhető linken megtaláljátok a formázást, mert hiába írnám le, nem lenne érthető. Annyit azért megjegyeznék, hogy a szálakat vékonyra, és kb. 23-25 cm-esre nyújtottam ki, hogy formázása könnyebb legyen, valamint esztétikailag is szebb lesz a végeredmény. Érdemes a műveleteket már a sütőpapírral kibélelt tepsiben elvégezni, hogy utána ne kelljen egyik helyről a másikra pakolászni. Tegyük 20 percre pihenni, majd kenjük meg a tetejét a felvert és egy kevés vízzel felhígított tojással és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Érdemes mustárral, majonézzel, vagy ketcuppal tálalni.

20 megjegyzés:

sedith írta...

Csodásak! A virslikarikákat csak úgy belenyomkodtad? Mert így is nagyon aranyos.:)

Bianka írta...

Köszönöm
Nem nyomtam bele, hanem úgy készítettem, ahogy a külföldi oldalon láttam, csak miközben fontam próbáltam inkább körbevenni a virslit a szálakkal, hogy szép lukas maradjon.

Okki írta...

Nagyon guszta!
Én is elfogom készíteni :)

marcsis írta...

Nagyon helyes copfok lettek!
Ezt nekem is el kell készítenem :)

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Bianka....de szépek!!! En is lopom a receptet!!!

thia írta...

Jaj, de jól néz ki! A fotók alapján pedig nem is nehéz elkészíteni. Azt hiszem, hétvégén teszek egy próbát. Köszi a receptet!

vanocska írta...

tényleg nem volt nehéz megcsinálni,tartottam töle egy kicsit, nagyon finom!

Adél írta...

De jól sikerült,annyira guszták.Nagyon ügyes vagy,de tényleg!!!

Nely írta...

Arata grozav si cu siguranta este foarte bun! O zi placuta!

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta! Az én virslikéim egy kicsit kilógtak, de ez nagyon jó, hogy így belesültek!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta! Valóban egy pár napja látom, hogy többen is kipróbálták , de azért mindegyik más. Nagyon finom lehet valóban !

Szemi írta...

Szuper lett!

4Gyerek írta...

ez a te is fiam, Brutus kategória.
nekem sem lenne szabad kimaradnom. idő kérdése csak, remélem. s elkészítem.
a te darabjaid is mind gyönyörűségesek.

Liza írta...

Nagyon tetszik, ezt én is el fogom készíteni!:)

Jucy írta...

Végre megvan mit csinálok ma vacsira :)

Petra írta...

De ügyes vagy! Nagyon guszták lettek! :))))

Foodafok írta...

Nagyon szépek lettek. Ezeket nem is szabadna megenni, csak hosszan nézni, és ettől már nem is leszünk éhesek.

Elisabeth írta...

Valami szenzácios kalács a virslivel! Fantaszikus ügyesen készitetted el. Igazán szép a kinézete, és nagyon guszta!

Viki írta...

Én nem, de a gyerekeim elkészítették. Nekünk is nagyon ízlett.
Az unokáim még csináltak a coppf végére egy masnit :)

Kreatív konyha írta...

Nagyon jól néz ki, megjegyzem, sokkal szebb a tiéd, mint az eredeti! Vittem a receptet én is :) köszi