2011. szept. 5.

Az idei ország tortája :)

Minden csoda három napig tart, szokták mondani, de az idei Kecskeméti barackos kölestorta körül, csak nem akarnak csillapodni a kedélyek. Valóban ízlések és pofonok és valóban cukrászdák és cukrászdák, de nekem szerencsém volt. Mellettünk van a nagy Vanilin cukrászda és egy életem egy halálom betértem egy szeletért. Nem is fecsérlem a szót, mert kapott hideget, meleget, de nekem ízlett. Nem, hogy csak ízlett, de ha választani kéne egy Dobostorta vagy egy Rákóczi túrós között én tuti a kölestortát választanám. Az összes ország torta közül ez lett a legjobb. Egyáltalán nem édes és az íze tudjátok mire hasonlít, a Rizskoch-hoz :)))) azt meg nagyon szeretem. Viszont a Vanilinban is mondták, hogy a cukorbetegek és lisztérzékenyek nem ehetik!!!

12 megjegyzés:

Echan írta...

Ízleni nekem is ízlett, de elragadtatva nem voltam tőle. Talán pont azért, mert hetekkel előtte agyonreklámozták, dicsérték és többet vártam tőle a recept alapján is.

gondaanyu írta...

Én meg akarom sütni, nálunk nincs cukrászda.
Én úgy gondolom, hogy most amikor kitalálták a csipszadót, nem választhattak tejszínhabos, vajas, izés tortát országtortának. Mert a p olitika mindent behálóz ugyebár.
A kölest és a rizskochot szeretjük, van finom házi lekvárom, majdcsak nem penészedik ránk:) meghívom a szomszédokat is országtortázni:):)

4Gyerek írta...

gondaanyu, engem is hívj meg!

Aggtelek környékére ajánljatok egy helyet ahol megkóstolhatnám az idei országtortát. jövő hétvégén ugyanis ott leszünk, lakodalomba vagyunk hivatalosak.

DebiGabi írta...

Pont tegnap kóstoltam meg a Zilah-ban:D
De nekem nagyon nem ízlett. Sokkal többet vártám tőle:( A barackos résznek alig volt valamilyen íze... A köles részről meg inkább nem mondanék semmit
Viszont a szilvágombóc torta nagyon jó volt.

Petra írta...

Az én kedvenc országtortám a Szatmári szilva.
Ezt most már nekem is meg kellene kóstolnom. :)))
Egy riportban hallottam még augusztus végén, hogy a teljes mondat úgy hangzik: "Lisztérzékenyek és cukorbetegek bizonyos változtatásokkal fogyaszthatják."

Névtelen írta...

Én még kóstolás előtt vagyok, szerintem e hét végéig át is fogok esni a tűzkeresztségen :)
A kritikáktól függetlenül bárhogyan is debütál majd nálam a torta, örültem, hogy végre a Szatmári szilvatorta és a Szilvagombóc torta után kapunk egy kissé "lazább, kevésbé fojtó" összeállítást, nekem az előző pár torta ugyanis túl erős, túl sok volt (17.kerületi kóstolás).

trollanyu írta...

Ha ezt meg akarom kóstolni mostanában, akkor el kell készítenek magam, mert itt nem kapható. De el is fogom, mert a kölest nagyon szeretem.

Gizi írta...

Nagyon guszta kis szelet, és én elhiszem neked, hogy finom volt. Az biztos, hogy nem mindegy melyik cukiban készítik el, mindegyiknek megvan a saját ízvilága. Eddig még nem használtam kölest, de tuti most veszek és összerittyentek egy tortát.:)

Éva írta...

Kinézetre nagyon guszta, már láttam több helyen is! Ízlések különbözőek, volt már aki agyon dícsérte, de hallottam már negatív megjegyzéseket is. Krizitálni minden formában mindenhol nagyon tudunk!:(

Reka írta...

En csak szombaton olvastam, az orszag tortajarol :-(, sajnos nem nagyon volt idom keresgelni, az anyukam Nok Lapjaban. Kivancsi lennek milyen. Meg szeretnem sutni en is, itt Hargita megyeben biztos nem kapni :-)))).

Katucikonyha, írta...

De jó, hogy írod, hogy a Vanillinben jó, az legalább közel van, nem úgy mint a Zila. A Dobosod nagyon gusztusos!

Bianka írta...

Na látjátok tényleg ízlések és pofonok, innen is látszik :) És tényleg függ a cukitól is, mert pl Újpest központi Gyönyvirágban vagy hogy hívják nagyon nem tetszik az állaga azért nem is vettem