2011. szept. 16.

Meggyes, diós sárgarépa muffin (gluténmentes)

A munkahelyen tudnak a blog létezéséről, így mindig a szememre vetik, hogy Bianka miért nem hozol kóstolót. Az az igazság, hogy a főnöknőm lisztérzékeny így elég kellemetlen, ha viszek, akkor ő nem ehet belőle. Ma végre volt plussz időm ezzel a témával is foglalkozni így összedobtam egy gluténmentes muffint. Ez az a sütemény, amit állni kell, hagyni, hogy a piskóta megpuhuljon. Reggel elkészíteni, vagy az sem baj, ha egy nappal előbb és teljes kihűlés után fedett dobozban tároljuk. Sajnos a gluténmentes sütemények sokkal kényesebbek, tömörebbek, főleg, ha kukoricalisztből készülnek.


3 tojás – 6 kanál cukor – 1 kanál vanília aroma – 1 kiskanál fahéj – 10 dkg sárgarépa – fél cs. sütőpor – csipet só – 5 púpos evőkanál kukoricaliszt – 1 marék dió – ahány muffin annyi szem meggy – meggylekvár
A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd sorban hozzáadjuk az alapanyagokat legvégén az előre pirított és összetört diót. Háromnegyed részt megtöltjük a muffin papírokat, majd mindegyik tetejére teszünk egy kimagozott meggyet. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Ha nagyon égne a tetejük vegyük lejjebb a hőfokot, vagy fedjük le egy alufóliával. Ha kész locsoljuk meg felmelegített lekvárral (akkor folyékony).

8 megjegyzés:

Petra írta...

Fincsi. A tálca de gyönyörű!

Dia írta...

Te úgyis otthon vagy ezekben, a családban lévő lisztérzékeny miatt...
Mutatósak egyébként!

Moha írta...

Szépek lettek és igazán kedves gesztus, hogy akkor a főnöknőd sem marad ki most a kóstolásból!

Kreatív konyha írta...

Szépek lettek, kedves tőled, hogy ilyen figyelmes vagy.

trollanyu írta...

Jó recept, nagyon figyelmes vagy a főnököddel:) Biztos nagyon értékelte ezt a gesztust.

Éva írta...

Nagyon szépek lettek! Most már a főnököd is szemmel kíséri majd a blogodat!:-))

Reka írta...

Nagyon jol neznek ki!!!! Remelem izlett a munkaban!!!!

Bianka írta...

Köszönöm