Az alap receptet, egy magazinban találtam, de végül is egészen másképp készítettem. Az volt a fő koncepció, hogy egytálétel legyen és ne kelljen köretet készíteni hozzá. Annyira bevált, hogy férjem kenyérrel, én magában is meg tudtam enni. Egy kicsit csípősre sikeredett, de ezen, mindenki ízlése szerint tud módosítani. 1 szép formás szűzpecsenye – 2 hagyma – 1 nagy paprika – 3 gerezd fokhagyma – 1 paradicsom – 1 bő kanál mustár – 1 kis konzerv paradicsompüré – 4 bő kanál ketchup – 1 kiskanál cukor – só – bors – majoránna – 1 babérlevél – cayenne bors vagy chili – 1 ujjnyi szalonna – 2 konzerv vörös bab A szalonna kockákat zsírjára pirítjuk, majd megforgatjuk benne a vékony szeletekre szelt hagymát, majd sorban a 2 fokhagymát és vastagabb szeletekre vágott paprikát. Ha a húson van hártya, azt leszedjük, majd kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és fehéredésig pirítjuk. Közben a ketchupot, a paradicsompürét és a mustárt elkeverjük 1,5 dl vízzel. Az alapunkat befűszerezzük, majd nyakon ötjük a keverékünkkel. Hozzáadunk egy cikkekre vágott paradicsomot, 1 babérlevelet és egy préselt fokhagymát. Lassú tűzön készre pároljuk. A cukor a paradicsom savassága miatt kell. Ha szükséges még pótoljuk a vizet, de sűrű raguszerű ételt kell, hogy kapjunk. A legvégén adjuk hozzá a babot és még legalább 5 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Szárított metélőhagymával díszítettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
12 megjegyzés:
Nagyon tetszik, jó kis recept! Egy falatot kérnék...
De jó recept! Nyami...:)))
Jó recept, egyértelműen a fiúk kedvence lenne:)Minden jöhet, ami babos és húsos:)
Nagyon guszta, jó laktató finom étel!
A férjem épp idetévedt,mikor néztem a képed, azt mondta,hogy ilyet kér mára:)
Nekem is nagyon tetszik, guszta lett!:)
Nagyon guszta és finom...szivesen megenném ebédre!
Hát ez biza nagyon guszta lett.
Szerintem is guszta.
Delizioso piatto di carne Cara!!
Un bacio
Daiana
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
A koncepciód megvalósult- jó kis laktató egytálétel-ötlet!
Megjegyzés küldése