Ha-ha-ha, biztos mindenki valami mennyei süteményre, vagy főételre gondolt, de sajnos csalódást kell okoznom, mert valóban a töltött káposztával egyenlő arányban a túrós csusza a nagy-nagy kedvenc. Tudom, ilyen ételt feltenni egy blogra, meg ezt egy majom is képes lenne elkészíteni stb., stb… de el sem hiszitek, van olyan ember, aki még nem készített, például egyik barátnőm, akit azért nem szeretnék visszaterelni a dzsungelbe :)))) 4 ujjnyi szalonna – egy zacskó fodros, csusza vagy bármilyen laposabb tészta (500g) – minimum egy fél kiló túró, de jobb 3/4 – jó sok tejföl – só
Olajos, sós vízben feltesszük főni a tésztát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd ráöntjük a megfőtt, leöblögetett tésztára. Visszatesszük az egészet a tűzre és amíg elkeverjük benne a túrót hagyjuk rajta. Én sok túróval szeretem azért teszek bele ¾ kilót. Ízlés szerint sózzuk is.Utána tálalhatjuk is, sok-sok tejföllel. Számomra hihetetlen, de vannak olyan emberek ( pl. a nővérem), akik szalonna nélkül cukorral eszik.
Olajos, sós vízben feltesszük főni a tésztát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, majd ráöntjük a megfőtt, leöblögetett tésztára. Visszatesszük az egészet a tűzre és amíg elkeverjük benne a túrót hagyjuk rajta. Én sok túróval szeretem azért teszek bele ¾ kilót. Ízlés szerint sózzuk is.Utána tálalhatjuk is, sok-sok tejföllel. Számomra hihetetlen, de vannak olyan emberek ( pl. a nővérem), akik szalonna nélkül cukorral eszik.
14 megjegyzés:
Az biztos hogy a csusza egészen más mint a túróstészta. Nagyon guszta amit készítettél és nagyon finom lehet! Gyúrni szoktam lebbencsnek való tésztából csinálom nagyon finom tud lenni!
Nagyon guszta!
A somogyiak szalonnával és(!) cukorral eszik (már aki ...).
én speciel szeretem ha bölcs bloggerek egyszerű ételeket is beblogolnak.Szerintem mindig van olyan akinek újat lehet mutatni. (zárójelben elmondhatom, hogy én hogy csinálom? ugye nem küldessz ki?:) lepirítom a szalonnát arra teszem a túrót és egy kis tejfölt és jól összesütöm. és erre a maszlagra dobom rá a tésztát. ja a család többi tagja ezt a variációt is cukrossan fogyasztja...
én cukrosan eszem,de a családban rajtam kivül senki...keresztfiam bár négy éves de nagyon érzékeny a szalonnakocka méretére ,ha nagy ,nem eszi meg...
Na hát én is azok közé tartozom akik még sosem készítettek, így örvendek, hogy feltetted, mert így van kitől megtanuljam.:)
Én készítnék szívesen, mert imádjuk,csak túróm nincs.De olyan guszta itt a képen, csak gyönyörködöm:)
Nálunk csak én és a férjem szeretjük a gyerekek nem.:-(Ő szalonnásan szereti, én pedig cukrosan jó sok tejföllel.De már régen készítettem.
A lányom annyira imádja, hogy ovis korában 4 tányérral evett meg belőle! :)))
Oldalbordát nem bírom rávenni a tehéntúrós verzióra.
Így nálunk csak a juhtúrós játszik, azt pedig nem cukrozzuk.
De a sok szalonával felkiáltás mindig érvényes.
Nagyon guszta!
Mi is nagyon szeretjük. :)
Én is készitettem, két hete, és fel tettem a blogra. Mi imádjuk az egész családban! Nagyon guszta és finom a csuszád!
Szia!
Nálunk is nagy kedvenc, anyám cukrosan eszi. Én sütőben átsütöm az egészet. Én már 2009-ben feltettem a blogomra.
Isteni, én is imádom és számomra is elképzelhetetlen cukorral.. :))
Köszönöm
Megjegyzés küldése