2012. jan. 22.

Sajtos csirkemell

Diéta jegyében készítettem ezt az igencsak egyszerű receptet. Amióta elkezdtem fogyózni, ennek már két hónapja, javarészt csirkemellet eszem salátával. A húst próbálom variálni, mert a salátát öntet nélkül illendő enni :)))
Két adag: 1 csirkemell – húsfűszer – 3 reszeletnyi sajt – salátának való zöldségek A csirkemellet válasszuk ketté, viszont hagyjuk meg a vastagságát és ne klopfoljuk át. Enyhén irdaljuk be, majd fűszerezzük tetszés szerinti fűszerekkel. Megkenhetjük egy kevés préselt fokhagymával is. Kenjük át a tepsinket egy kis olajjal és helyezzük bele a csirkét, az irdalt felével lefele. Én nem, de a jobb íz érdekében tehetünk hozzá egy négybe vágott hagymát, paprikát. Ne öntsünk alá vizet, mert a hús levet ereszt. Fedjük be fóliával, majd tegyük fél órára sütőbe (180 fok). Ha letelt az idő, vegyük le a takarást és a hőfokot is emeljük meg. Hagyjuk pirosodásig sülni, majd fordítsuk át és szórjuk meg a sajttal. Addig süssük, míg a sajt szépen rápirul. Salátával tálaljuk.

11 megjegyzés:

Petra írta...

Finom. :)

Éva írta...

Ó de szívesen fogyóznék most én is veled! Nagyon guszta !

Mary írta...

Nagyon finom lehet! :)

Hobbychef írta...

Nagyon guszta, s biztos finom volt. A fogyókurádat nem értem, ha csak a feltöltött fotó nem mostanában készült.

sara & Miki írta...

Tare bun, o saptamana frumoasa!

ginko írta...

Pont kapóra jön ez a recept! köszi

Névtelen írta...

Biztos finom, bár nem igazán látok belőle valamit! Nem baj, majd máskor

Juci írta...

Guszta!

Nelli írta...

Finom lehet!Gratulálok a sikeredhez és a kitartásodhoz Bianka!:)Ügyes vagy!

Bianka írta...

Köszönöm

Szemi írta...

Nagyon gusztán néz ki! A fogyásodhoz pedig gratulálok, nagyon kitartó vagy. Fogalmam sincs, hogy csinálod, hogy miközben ennyi finomságot sütsz-főzöl, megállod, hogy egyél belőlük. :)