2012. ápr. 13.

Fűszeres, karamellizált, sós dió


Ezt a diós receptet még az NLK újságból néztem ki és húsvéti ebédhez készítettem. Első körben salátához szántam, hogy ropogóssá, tartalmasabbá tegyük, de végül mindenkinek annyira ízlett, hogy csipegetős, rágcsa lett belőle.
200g egész dió – 2 kanál szója szósz – 3 kanál méz – egy jó csipet kakukkfű – 1-2 csipet só

A szóját elkeverjük a mézzel, kakukkfűvel, majd beleforgatjuk a diót, hogy jól átjárja a pác. Tegyük egy sütőpapíros tepsire, majd 200 fokon karamellizájuk, süssük át. Néha kevergessük, forgassuk át, hogy minden oldala szépen megpiruljon. A végén szórjuk meg sóval. Felügyeletre van szükség, mert nagyon gyorsan odakap és megég. Sajnos nekem  is igencsak színes lett pár szem. 

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet! Sima cukorral már karamellizáltam az is nagyon jó volt. Elképzelem hogy mennyire finom lehetett fűszeresen!