Ezt a diós receptet még az NLK újságból néztem ki és húsvéti
ebédhez készítettem. Első körben salátához szántam, hogy ropogóssá, tartalmasabbá
tegyük, de végül mindenkinek annyira ízlett, hogy csipegetős, rágcsa lett
belőle.
200g egész dió – 2 kanál szója szósz – 3 kanál méz – egy jó
csipet kakukkfű – 1-2 csipet só
A szóját elkeverjük a mézzel, kakukkfűvel, majd
beleforgatjuk a diót, hogy jól átjárja a pác. Tegyük egy sütőpapíros tepsire,
majd 200 fokon karamellizájuk, süssük át. Néha kevergessük, forgassuk át, hogy
minden oldala szépen megpiruljon. A végén szórjuk meg sóval. Felügyeletre van szükség, mert nagyon gyorsan
odakap és megég. Sajnos nekem is
igencsak színes lett pár szem.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! Sima cukorral már karamellizáltam az is nagyon jó volt. Elképzelem hogy mennyire finom lehetett fűszeresen!
Megjegyzés küldése