2012. júl. 24.

Pulyka saslik

Diéta jegyében készült étel, bár a család nem diétázó tagjai is örömmel fogják fogyasztani. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető. Igazi húsos rohamkaja. Bár azt hinnénk, de pepecselni sem kell vele. Ha férjünk igazi íz és húsimádó, kolbász karikákkal tehetjük még izgalmasabbá. 5-6 saslikra való adag.

1 kg pulykamell – húsfűszer – fokhagyma – saslikonként egy fél hagyma – saslikonként 2 nagyobb darab paprika – ízlés szerint kolbász (ne legyen túl száraz)
A húst, már a hentesnél érdemes vékony szeletre vágva venni, hogy otthon csak hosszanti 2 ujjnyi vastagra kelljen csíkozni. Fűszerezzük, ami jelen esetben csirke húsfűszer és préselt fokhagyma. Ha fa saslik pálcát használunk, érdemes előtte vízbe áztatni, hogy ne égjen meg. Szúrjunk fel egy negyed hagymát, majd harmonika formában a húst. Utána jöhet sorba a paprika, hús, paprika, hús, hagyma. Vagy mindenki tetszés szerint variálhatja. Íze kedvéért, pár vastagabb karika kolbász is rácsúszhat. Tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, de vizet ne tegyünk alá, mert a húsunk úgy is ereszt. Fóliázzuk le, majd 20-30 percig pároljuk. Takarást levéve süssük készre. Óvatosan forgassuk át párszor, hogy minden oldala szép aranybarnává váljon.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia! Neveztél már a Goldenblogra? Ha nem, akkor hajrá. Továbbra is klassz a webnaplód, minden esélyed megvolna a sikerre!

Üdv: PB

Bianka írta...

Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat