2012. szept. 10.

Kakaós csiga

Végre sikerült! Egyszerű és nagyszerű. Rájöttem, hogy ennek a titka a jó minőségű leveles tészta és azon belül is az élesztős változat. Nem igényel sok munkát, viszont annál nagyobb örömöt okoz nem csak gyermekek, de felnőttek körében is. Elővarázsolja gyermeki énünket.
Egy csomag Tante Fanny élesztős leveles tészta (nem fizetnek a reklámért :D )– 1-2 kiskanál fahéj – 3-4 kanál kakaó és 4-5 kanál cukor
Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert ízlésünkre van bízva, hogy mennyire édesen vagy mennyire kakaósan, fahéjasan szeretjük. Ezt a fajta tésztát még nyújtanunk sem kell, konyhakészen kapható. Megszórjuk a fahéjjal, cukorral és kakaóval. Nem kell a keveréssel bajlódni. Ahogy esik, úgy puffan módszerrel. Tekerjük fel a rövidebb szélénél kezdődően, majd vágjuk két ujjnyi szeletekre. Tegyük sütőpapíros tepsire, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsük készre. Vigyázzunk,mert a kakaó miatt elég nehéz megsaccolni, hogy készen van-e vagy sem.
És ha valaki kérdezné, nincs megégve, csak amiről beszéltem igen izgalmasnak tűnik a kakaó :)

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, igencsak megkívántam ! Sajna csak sima vajas leveles tésztám van a hűtőben de hogy rövidesen készítek ebből ilyen tekercset az biztos!!