Egyik kedvenc
vacsorám, hiszen a kelesztési időn kívül nagyon gyorsan elkészül. Nincs nagy
munka vele főleg, ha van kenyérsütő gépünk és a bekeverést rá bízzuk. Másfél
órát heverészünk és az utolsó öt percre van csak tennivalónk. A zöldfűszereket
mindenki maga ízlése szerint variálhatja. Nincsenek szabályok, nincsenek
megkötések. Nos, a tésztában van egy kis csavar. Mivel elfelejtettem tejet
venni, tejfölt tettem helyette. Azt kell mondanom, hogy remek találmány….
400g – egy kis csomag száraz élesztő – 2 kiskanál cukor – 1-1,5 kiskanál só
– 3 nagy kanál tejföl – 2 dl langyos víz – 3 kanál olaj – só – majoránna –
oregano – petrezselyem – metélőhagyma – medvehagyma – bazsalikom – egy nagy
csomag virsli – 1 tojás - szezámmag
A hozzávalókat egy
tálban, a robotgép csigás végével jól kidolgozzuk. Minden fűszerből adjunk egy
mokkáskanálnyit vagy ízlés szerint többet vagy kevesebbet. (Ha van kenyérsütő gépünk
érdemes azt használni és a dagasztó, kelesztő programot igénybe venni.) Akkor
jó, ha kezd levegős lenni és elválik a tál falától. A langyos vizet úgy adjuk
hozzá (általában 2 dl), hogy egy jó rugalmas puhás tésztát kapjunk. Majd
lefedve meleg helyen ¾ órát kelesztjük. Utána lisztezett felületen egyet
könnyen gyúrunk rajta, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Téglalapokat vágunk, mindegyikbe
teszünk egy virslit. Széleit behajtjuk, majd feltekerjük. 20 percet újra
pihentetjük. Megkenjük felvert tojással, amihez adunk egy kiskanál vizet, majd
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha van bevált
családi sós kelt tészta recept azt is nyugodtan lehet használni csak adjuk
hozzá a fűszereket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése