2010. jan. 8.

Hagyományos tejfölős, kolbászos burgonyaleves "1/2V"


Imádom! Igazi hagyományos ízvilág! Kolbász nélkül vegák is ehetik.

Három sárgarépát, két fehérrépát, egy kisebb zeller gumót, fokhagymát karikákra vágunk, vagy amit nem lehet, négyzetelünk.
Egy kis olajon dinszteljük (elhanyagolható), de nem kell sokat. Majd hozzászórunk borst, kevés pirospaprikát, majorannát, 1 babérlevelet és gyorsan felöntjük vízzel, hogy a pirospaprika ne égjen oda. Megsózzuk vagy ízlés szerint vegetával ízesíthetjük.
Hozzáadjuk egészben a paprikát, a hagymát, majd kis lángon, lassan, majdnem készre főzzük. Kb. annyi ideje legyen hátra, amíg 4-5 kockákra vágott krumpli is megfő benne. Mikor a burgonya félig megpuhult hozzátesszük a karikákra szelt füstölt, száraz kolbászt. Én mindig csemegét rakok, mivel nem eszünk csípőset. De mindenki ízlése szerint cselekedjen.
Ha már minden zöldség a végét járja, a krumpli is megfőtt, keverünk egy tejfölös habarást, azzal felöntjük és még egyet rottyantunk rajta. Tálalhatunk is.

1 megjegyzés:

Livi írta...

Nagyon finom magyaros ízvilág ;) Jól néz ki!
Mi annyi különbséggel készítjük, hogy az elején is bele dobunk pár karika száraz kolbászt, és azt is megpirítgatjuk, Zsolt szerint így ízesebb :)