2010. jan. 9.

Stefánia vagdalt

Ez egy nagyon kellemes, mutatós és tartalmas étel. Tálalhatjuk hidegen, melegen. Hidegen könnyebb szelni, és utána melegíteni. Így nem fontos a vendégvárás napján elkészíteni. Ugye milyen jó!
Hagymás krumplival, krumplipürével, valamint savanyúsággal......Mennyei étek :)

500-600g sertés comb darálva vagy ugyanennyi pulyka hús – sok-sok préselt fokhagyma – egy negyed legkisebb lukon reszelt hagyma – pirospaprika – só – bors – 2 szikkadt beáztatott zsömle, kinyomkodva – 2 egész tojás, zsemlemorzsa, + 4 főtt tojás tölteléknek

Elkészítjük a fasírt alapot a felsorolt alapanyagokból, lusták vagy bizonytalanok használják a kész fasírt fűszer keveréket (ahhoz is kell fokhagyma és ízlés szerint még fűszer).
Azért írok mindig alternatív lehetőségeket is a receptekbe, mert nem biztos, hogy mindenkinek van rá türelme, vagy érzéke a fűszerezéshez.
Zsemlemorzsa a sűrítéséhez kell, ha túl lágynak éreznénk, mert egy formázható masszát kell kapnunk.
Kiterítjük, és a főtt, pucolt tojásokat hosszában a közepébe tesszük. A széleit felhajtjuk, henger alakúra formázzuk. Kikent tepsibe rakjuk, a tetejét megkenjük olajjal, majd alufólia alatt, a végén anélkül, készre sütjük. Kb 1-,15 óra a henger vastagságától függően.

Nincsenek megjegyzések: